Doorzoek volledige site
10 september 2014 | KEVIN MOENS

Ledspot Rektor van Modular Lighting instruments gelauwerd met Henry van de Velde-label

Rektor, de richtbare ledspot van Couvreur-Devos voor Modular Lighting Instruments, sleept een Henry van de Velde-label 2014 van Design Vlaanderen in de wacht. De jury apprecieerde de fijne afwerking van Rektor en de voortreffelijke en eigentijdse materiaalkeuze.

De Henry van de Velde-labels van Design Vlaanderen lauweren recente Vlaamse designproducten en -diensten. Het label is een keurmerk, een bevestiging van de designkwaliteit van een product. In totaal dongen dit jaar bijna 160 producten en diensten mee naar het label, waarbij er slechts 15 een label ontvingen. Rektor van Modular Lighting Instruments is er trots op tot die gelukkigen te behoren.

De richtbare opbouwspot Rektor werd begin 2014 voorgesteld tijdens de hoogmis van de verlichtingssector, Light + Building in Frankfurt. De armatuur komt volgens de producent verrassend uit de hoek. “Ondanks de uiterst strakke behuizing kun je de lamp toch makkelijk richten. Op die manier vormt de spot het typevoorbeeld van accentverlichting. Rektor is niet alleen handig voor het uitlichten van een muur of een voorwerp, maar is ook prima geschikt als leeslampje bij het bed of de fauteuil. Het metallic-accent op de behuizing maakt zijn look compleet,” klinkt het.

 

Verborgen vernuft

Rektor is een ontwerp van het West-Vlaamse ontwerpduo Couvreur & Devos, dat onder meer Scotty, Spock en United voor Modular Lighting Instruments tekende. Net als bij Scotty, bekroond met het Henry van de Velde-label 2011, is volgens de producent het unieke aan Rektor dat alle technische snufjes in de armatuur verwerkt zitten. “Door de innovatieve kanteltechniek kun je het lichthuis 360° draaien, terwijl de spot ook nog eens 90° naar boven of beneden kantelt. En dat zonder dat er ook maar één draad te zien is. Uiteraard maakt Rektor gebruik van energiezuinige ledverlichting. Met een CRI van 92+ en 2.700 Kelvin zorgt Rektor voor een natuurlijk warm wit licht in huis,” stelt Modular.

 

Duotoon voor Rektor

Rektor heeft een stijlvolle duotoonlook. Voor het lichthuis kies je een witte of zwarte structuur, de behuizing van de gear wordt geaccentueerd met een metalliclaagje. Hiervoor kun je naar wens kiezen tussen brushed aluminium, chrome of het nieuwe smoked bronze, een nieuwe kleur die Modular Lighting Instruments speciaal voor Rektor ontwikkelde.

 

Vierde label voor Modular Lighting Instruments

Modular Lighting Instruments ontving al vier Henry van de Velde-labels. Voor A(r)mor in 2007, voor Branch in 2008, voor Scotty in 2011 en nu voor Rektor in 2014. Rektor mag zijn nieuwste Henry van de Velde-label in ontvangst nemen op vrijdag 9 januari 2015 in Bozar. Je kunt hem nadien samen met de andere uitverkoren producten ontdekken in een overzichtstentoonstelling.