Doorzoek volledige site
11 september 2014 | STIJN SCHUTYSER

Archipel JONG!! laat jonge architecten aan het woord

Archipel JONG!!, een vereniging met een interesse voor hedendaagse architectuur, organiseert op 25 september 2014 een PechaKucha presentatie waarbij creatieve jonge architectenbureaus op een informele manier hun werk, interesses en gedachten aan het publiek tonen.

Het PechaKucha concept

Het concept van PechaKucha vond zijn oorsprong in 2003 in Japan en is sindsdien wereldwijd verspreid. Een PechaKucha presentatie is een voorstelling waarbij sprekers in twintig slides, die elk twintig seconden getoond worden, het publiek vertellen over hun inspiraties, bedenkingen en visies. Zo kan een spreker het publiek blijven prikkelen in een vaardig tempo met inzichten en ideeën, geholpen door een korte, maar krachtige, visuele presentatie.

Bruisende ideeën                                        

Archipel JONG!! laat op deze presentatieavond jonge architectenbureaus aan het woord die hun bruisende ideeën aan het ruimere publoek bekend willen maken. De bureaus die aan bod komen zijn Carton 123, De Gouden Liniaal, Broekx-Schiepers, i.s.m. architecten, Maatontwerpers, MikeViktorViktor Architects, Murmuur architecten, Dhooghe & Meganck, Haerynck Vanmeirhaeghe architecten, Laura Muyldermans en TRANS. De bezigheden van deze jonge bureaus zijn uiteenlopend, variërend van stedenbouwkundige projecten tot particuliere woningbouw en complexere ontwerpopdrachten.