Doorzoek volledige site
14 september 2014 | JORIS VLIEGEN

Eat.it, bestek terug naar zijn essentie volgens architect Wiel Arets

De Nederlandse architect Wiel Arets heeft met Eat.it zijn eerste bestek voor Alessi ontworpen. Illustratie | King George
Ontwerper Wiel Arets keert sterk terug naar de essentie van eten en drinken. Illustratie | King George
De vereenvoudigde, glooiende vormen zorgen voor een stijlvol, stapelbaar bestek. Illustratie | King George
Het Italiaanse designmerk Alessi heeft een lange geschiedenis op vlak van staalverwerking. Illustratie | King George
Het Eat.it-bestek omvat enkele extra's. Illustratie | King George

De Nederlandse architect Wiel Arets heeft met Eat.it zijn eerste bestek voor Alessi ontworpen. De vereenvoudigde, glooiende vormen zorgen voor een stijlvol, stapelbaar bestek.

Modern en compact

Eat.it heeft een moderne look, waardoor het zowel voor een familiediner als voor een formele bijeenkomst gebruikt kan worden. Bovendien is het bestek vlak van vorm, wat het mogelijk maakt om de verschillende onderdelen te stapelen. Door sterk naar de essentie terug te keren, hoopt ontwerper Wiel Arets de aandacht te weerleggen naar waar het volgens hem werkelijk om draait: “Eten en drinken verbindt. Als je beiden doet, vier je het leven. Dit bestek symboliseert het bereiden en genieten van drank en eten samen met vrienden en familie. Vereenvoudigd maar niet geminimaliseerd, elegant zonder fragiel te zijn, compact en tegelijk uitnodigend.”

Kwalitatief en betaalbaar

Het Italiaanse designmerk Alessi heeft een lange geschiedenis op vlak van staalverwerking, met klassiekers zoals de stalen koffiekan en de broodmand van draadstaal. Hoewel Alessi nu ook materialen als hout en kunststof verwerkt, staat het merk naar eigen zeggen vooral bekend om zijn kwalitatief, betaalbaar bestek van roestvrij staal. Zo is het Eat.it-bestek gemaakt van 18/10 roestvrij staal en omvat de set enkele toevoegingen: lange latte macchiato- en mokkalepels, een taartschep, een spaghettivork, een opscheplepel voor risotto en een botermes.

GERELATEERDE DOSSIERS