Doorzoek volledige site
15 september 2014 | KEVIN MOENS

Koffietafelboek VELO CITY toont de invloed van de tweewieler op het landschap

’s Werelds grootste steden geven de fiets(er) stilaan de plaats en mogelijkheden die hij verdient. Tweewieleradepten kunnen hun stalen ros zo gemakkelijker dan ooit tevoren berijden, stallen, delen en onderhouden. Het boek VELO CITY brengt deze trend prachtig in beeld. 

De fiets wint –eindelijk – aan terrein in de stad en dat heeft ervoor gezorgd dat fietsgerelateerd design op het voorplant treedt in de architecturale wereld. De tweewieler weegt meer en meer door op het ontwikkelingsproces van onze steden en gemeenten en zorgt zo voor nieuwe ontwerpconcepten gaande van parkeertoepassingen tot bijzonder mooie bruggen en tunnels.

Daarnaast nemen ontluikende subculturen die elk op hun manier de fiets benaderen, een steeds prominentere rol in het straatbeeld in. Daardoor ontstaan nieuwe shops en clubs die op hun beurt zorgen voor nieuwe opportuniteiten voor ontwerpers en architecten.

Bovenal is de fiets hét ideale vervoer om de stad en al haar aspecten ten volle te ervaren: architectuur, industrie, cultuur en het sociale weefsel. De auto schermt je immers af van de omgeving.

 

Kleurrijk verhaal

In dit 160 pagina’s tellend werk toont Londenaar Gavin Blyth, een in architectuur en design gespecialiseerd schrijver, ons een kleurrijk en visueel prachtig gestoffeerd verhaal dat zowel architecturale fietsgerelateerde pareltjes als de meest knotsgekke tweewielerconcepten mooi in beeld brengt. Voor zij die een gezonde interesse in architectuur en design hebben en al eens graag in ’t zadel van jetje geven, is dit het ideale koffietafelboek. 

GERELATEERDE DOSSIERS