Doorzoek volledige site
19 september 2014 | STIJN SCHUTYSER

Archipel JONG!! organiseert vierdaagse reis naar Le Havre, Nantes, Saint-Nazaire en Rouen

Palais de Justice, Nantes – Jean Nouvel, 2000. Illustratie | Bruno Vanbesien

Van zaterdag 25 tot dinsdag 28 oktober 2014 organiseert Achipel JONG!! een vierdaagse architectuurreis naar Le Havre, Nantes, Saint Nazaire en Rouen.

Goed gevuld programma

De reis komt er na een lange periode waarin hij steeds werd uitgesteld, maar organisatoren Annemie Demeulemeester en Bruno Vanbesien zijn er samen met de steden Rouen, Nantes en Saint-Nazaire toch in geslaagd een programma samen te stellen. Het veelbelovende programma neemt een indrukwekkende lijst kunstzinnige, architecturale en stedenbouwkundige kwaliteiten in zich op. Zo wordt er onder andere gekeken naar het historische heropbouw van Le Havre in 1945 in een visie van Auguste Perret en de recente reconversie van de Duitse duikboothaven van Saint-Nazaire uit 1940. Er wordt verder ook gekeken naar de stedenbouwkundige aanpak van Nantes met een aantal woonprojecten van Franse architecten.

Volledig naar JONG!! waarden

De reis wordt volledig georganiseerd naar Archipel JONG!! waarden: het programma is druk bezet en er worden grote afstanden afgelegd. Het vertrek is gepland ’s morgens vroeg de eerste dag en de aankomst is voorzien ’s avonds laat de laatste dag. Met het stevige programma willen de organisatoren de jonge, dynamische wijze van de Archipel JONG!! uitstappen terugbrengen.