Doorzoek volledige site
24 september 2014 | KEVIN MOENS

Renoveren en na-isoleren: alle oplossingen en systemen op www.renoverenmetisover.be

Een dak isoleren? Buitenmuren isoleren? Een ondergrond isoleren of andere isolatiemaatregelen treffen? Op de nieuwe website www.renoverenmetisover.be worden alle oplossingen en systemen voor renovatie- en na-isolatie van ISOVER overzichtelijk opgelijst en besproken. Met een speciale sectie ‘professionals’ met plaatsingsinfo, hoeveelheidsberekeningen… en een speciale sectie ‘architect’ met alle lastenboeken, technische fiches en ATG-goedkeuringen per oplossing direct voorhanden en up-to-date. 

Stap 1: dak isoleren

Hoe je de isolatie aanpakt is afhankelijk van welk type dak je hebt en of je de zolderruimte al dan niet als leefruimte wil gebruiken. En ook als het dak in het verleden al is geïsoleerd, is het zeker aan te raden om bijkomende isolatie aan te brengen. Elke bijkomende centimeter isolatie rendeert immers meteen. Bovendien heeft ISOVER met de ophangstangen Suspente Integra2 een handig systeem uitgedokterd om een bijkomende isolatielaag aan te brengen.

 

Stap 2: buitenmuren isoleren

Is het dak eenmaal geïsoleerd, dan is het de beurt aan de muren. Op www.renoverenmetisover.be vind je oplossingen en systemen van ISOVER voor zowel buitenmuurisolatie in de spouw, langs de binnenkant als langs de buitenkant.

 

Stap 3: een ondergrond isoleren

De derde stap bestaat uit het isoleren van de begane grond. Kelders, kruipkelders, de ondergond boven garages,… vormen stuk voor stuk verliesposten die nochtans op een vrij gemakkelijke manier kunnen aangepakt worden.

 

Stap 4: andere geluidsisolerende toepassingen

Tot slot kan het plaatsen van tussenwanden, voorzetwanden of het isoleren van vloeren of plafonds

tussen verschillende ruimtes de geluidsoverlast in een woning of appartement sterk verminderen. Meteen de kers op de taart om naast het thermisch comfort ook het akoestisch comfort aanzienlijk te verbeteren.

Info op maat van de architect en de professionele plaatser

Bij elke stap in het isolatietraject krijg je op www.renoverenmetisover.be niet alleen uitleg over welke oplossingen van ISOVER voorhanden zijn, maar voor plaatsers staat er ook plaatsingsinfo en     -filmpjes, premie-info, een hoeveelheidsberekeningscalculator en info over opleidingen.

Architecten vinden er per oplossing alle lastenboeken, technische fiches en ATG-goedkeuringen.

GERELATEERDE DOSSIERS