Doorzoek volledige site
24 september 2014 | KARI FEYS

Eerste editie Brussels Biënnale of Modern Architecture

Eerste editie Brussels Biënnale of Modern Architecture Illustratie | Architect: Louis Herman De Koninck
Eerste editie Brussels Biënnale of Modern Architecture Illustratie | Architecten: Jean-Jules EggerIicx & Raphaël Verwilghen
Eerste editie Brussels Biënnale of Modern Architecture Illustratie | Architect: Joe Ramaekers

In oktober vindt de eerste editie van de Brussels Biënnale of Modern Architecture (BBMA) plaats met als thema 'Living in modern isms 1918-1972'. Het initiatief hiervoor komt van Korei in samenwerking met Docomomo Belgium, Arkadia en Pro Velo.

Modern isms

Gedurende vier zaterdagen tussen 4 en 25 oktober zet de biënnale de verschillende 'ismes' van de moderne wooncultuur in Brussel tussen 1918 en 1972 in de schijnwerpers. Elke zaterdag zijn vier verschillende woningen open voor bezoekers. Daarbij worden er in aanwezigheid van de eigenaars rondleidingen van 75 minuten gegeven in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. De zestien woningen bestaan uit creaties van bekende en minder bekende architecten, onder andere Jacques Dupuis, Henry van de Velde, Louis Herman De Koninck, Huib Hoste, Georges Volckrick en Willy Van Der Meeren. Naast de opengestelde woningen, organiseert de biënnale tijdens deze editie ook drie lezingen en drie fietstochten in Brussel. Het hele programma is te vinden op de website. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven voor de rondleidingen.