Doorzoek volledige site
24 september 2014 | STIJN SCHUTYSER

Belgisch designmerk BuzziSpace lanceert nieuwe collectie op 100% Design

Het Belgische designmerk BuzziSpace lanceert een reeks nieuwe producten op de prestigieuze Londense 100% Designbeurs. BuzziSpace toont er onder meer de BuzziDonut, nieuwe ontwerpen in de BuzziBlox-lijn en BuzziPicNic Desk.

BuzziDonut

De BuzziDonut is een rond, akoestisch paneel met een gat in het midden, wat de smakelijke naam van het product verklaart. De BuzziDonut is bestaat uit een holle vorm gemaakt van honingraatkarton en foam, en de bekleding is vervaardigd van ecologisch geproduceerde stoffen uit het gamma van BuzziSpace. In het gat in het midden van  het object kan er een lichtelement geplaatst worden. De BuzziDonut functioneert echter niet alleen als lamp, maar is ook voorzien van een akoestisch paneel dat geluiden in de ruimte wegfiltert en een stille ruimte creëert voor wie eronder zit. Volgens de fabrikant is de BuzziDonut is ideaal voor publieke ruimtes, gedeelde kantoren en evenementenlocaties, maar kan hij ook gewoon thuis gebruikt worden. Het donutvormige product is verkrijgbaar in drie maten (diameter: 800, 1000 of 1200 mm), met een effen stoffen bekleding of een bekleding met 3D-patroon.

Nieuwe BuzziBlox-ontwerpen

BuzziSpace lanceert ook een nieuwe pentagonale vormen in hun collectie wandpanelen. Voordien waren er enkel zeshoekige en vierkante vormen verkrijgbaar, maar nu kunnen klanten ook met vijfhoekige vormen aan de slag. De eye-catchende vlakken gevormd door de wandpanelen sturen de akoestiek in een kamer in de lage en middelste frequenties, en door de wisselende dieptes en de verschillende bekledingen worden de verschillende frequenties geabsorbeerd en geregeld, waardoor het prettiger zou zijn om een gesprek te voeren in de kamer.

BuzziPicNic Desk

BuzziSpace introduceerde eerder dit jaar al de BuzziPicNic, een schrijftafel die doet denken aan een ouderwetse picknicktafel. Nu is er ook de BuzziPicNic Desk, een bureau dat is opgesplitst in een hoger (108 cm hoog) en een lager deel (75 cm hoog). Er kan naar hartenlust gecombineerd worden met verschillende tafels, om zo een werk- of lunchruimte op een hoog, laag of gecombineerd niveau te creëren. Aan beide kanten kunnen laptops worden aangesloten en in de tafels zijn verbindingspoorten en kabelgoten verwerkt. De BuzziPicNic Desk is verkrijgbaar in de uitvoeringen Ash Natural, Ash Black en Oak.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS