Doorzoek volledige site
25 september 2014 | KEVIN MOENS

Shortlist zorginnovatiewedstrijd I2C bekend: stemmen kan tot en met 3 oktober

De vakbeurs HealthCare pakt dit jaar uit met de zevende editie van de I2C-awards. De shortlist van de wedstrijd is intussen bekend. Tot en met 3 oktober kan het publiek via online stemmen bepalen wie de publieksprijzen wint. Een stem uitbrengen kan ook op de beurs HealthCare, die loopt van 1 tot en met 3 oktober in de Brussels Expo paleizen 7 en 11. De geselecteerde ideeën zullen op de beurs tentoongesteld worden. De prijsuitreiking vindt plaats op 3 oktober 2014 in de I2C-zone. 

De I2C-inzendingen worden onderverdeeld in drie categorieën. I2C Concept focust op vernieuwende ontwerpen van zorginstellingen. Voor I2C Tools gaan de organisatoren op zoek naar specifieke hulpmiddelen of vondsten die het verblijf van de bewoners of het werk van het personeel vergemakkelijken. Ten slotte is er I2C Industry. Deze categorie staat open voor innovaties van bedrijven. Voor elke categorie wordt er een publieksprijs en een prijs van de vakjury uitgereikt.

I2C Tools

In de categorie Tools ging men op zoek naar specifieke ideeën of hulpmiddelen die het verblijf van bewoners of patiënten of het werk van het personeel veraangenamen. Uit 13 inzendingen koos een vakjury een shortlist van 6 kandidaten: de communicatietool ‘Closing the communication gap’ van AZ Maria Middelares in Gent, het winkelprincipe van wzc De Wingerd in Leuven, het fixatievrije wzc Ter Caele in Evergem, het ZORRO-project (zonder rugpijn in de residentiële ouderenzorg) van woonzorgcentrum Lindelo in Lille, het project ‘Duobanen’ van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg en het kunstproject ‘Blijde Gedachten’ van het AZ Turnhout.

 

I2C Concept

Voor de categorie Concept selecteerde de vakjury uit 12 inzendingen een shortlist van 6 projecten: zorgcentrum De Maasmeander in Maasmechelen (Edward Sorgeloose Architecture), AZ Jan Palfijn in Gent (TV Boeckx-Arch&Teco-Bontinck), wzc Dijlehof in Leuven (Bart Logist), Oncologisch dagziekenhuis Gasthuisberg Leuven (Boeckx Architecture & Engineering), Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam (EGM architecten) en Dienstencentrum Sint ODA in Overpelt (AROgroup-architectuur).

 

I2C Industry

Ten slotte is er nog de categorie Industry die innovaties van standhouders op de beurs Healthcare in de spotlight plaatst. Dat kan gaan van uitgekiende transportwagentjes tot handschoendispensers of douche- en toiletstoel voor zwaarlijvige patiënten. Alle inzendingen zijn al gecommercialiseerd.

 

Prijs van vakjury en publieksjury

De vakjury heeft al beslist wie voor elk van deze drie categorieën de prijs van de vakjury wint. Wie de publieksprijs wint, kan je zelf bepalen door online je stem uit te brengen op de website van I2C (www.i2c.be) of door naar de tentoonstelling te komen op de beurs HealthCare. Daar kan je alle kandidaten in detail bekijken en je stem uitbrengen. Stemmen kan nog tot en met 3 oktober tot 13u.

De I2C-prijs is een initiatief van Probis, organisator van de vakbeurs Healthcare. Probis werkt hiervoor samen met de Bond van Vlaamse Architecten, met ORI (de Organisatie voor Raadgevende Ingenieurs), met Redactiebureau Palindroom en met diverse mediapartners. Het doel van deze wedstrijd is het stimuleren van innovatie in de zorgsector door lovenswaardige ideeën te tonen aan het grote vakpubliek en door de meest interessante ideeën te bekronen.