Doorzoek volledige site
15 januari 2015

Energietip: sla energieoverschot op en zet het in bij een tekort

In elke nieuwsbrief trakteert CareFlash je ook graag op één concrete tip. Deze keer bekijken we met Herman Daniëls van Intellisol wat je kan doen als je meer energie opwekt dan je nodig hebt. Een bijzonder actuele tip omdat hij een oplossing biedt voor exploderende stoomprijzen en stroomuitval.

Een zonnepaneleninstallatie is zonder meer een goede investering voor een zorginstelling. Nadeel is wel dat je op bepaalde momenten meer energie opwekt op dan je daadwerkelijk nodig hebt. In dat geval vloeit deze stroom weer terug naar het elektriciteitsnet tegen een – laten we eerlijk zijn – niet bijster interessant tarief. Bovendien is het elektriciteitsnet net als de bijbehorende regulering bijzonder grillig.

De oplossing hiervoor is energiestorage. Met energiestorage sla je je energieoverschot op en zet je  het later weer in bij een tekort. Dat brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Veiligheid: bedrijven en organisaties hebben in één klap een opslagmogelijkheid én een back-upsysteem voor wanneer de elektriciteit uitvalt.

  • Bescherming tegen boetes: in de nabije toekomst gaan grote energieverbruikers beboet worden op hun energieverbruik dat boven een bepaalde grens komt (energiepieken). Als je je energie opslaat en op deze piekmomenten inzet, voorkom je dat de energie nodig voor de piek van het net gehaald moet worden, terwijl je de stroom bovendien zelf eerder al eens hebt opgewekt. Zo voorkom je onnodig energieverbruik, onnodige energiekosten én een boete.

  • Autonomie: je bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en de overheid en haar beslissingen op energievlak

 

Meer weten?
Intellisol organiseert in oktober in Limburg vijf gratis ontbijtsessies Stroom wordt schaars, de prijzen duurder en het licht gaat uit ... Wat nu? Daarin geven gerenommeerde sprekers van de VREG, EDF Luminus, Agentschap Ondernemen, BNP Paribas Fortis en Intellisol zelf uitleg over de toekomst van de energie. Wil je aanwezig zijn? Neem even contact op met Intellisol en wij helpen je graag verder (info@intellisol.be). Meer info over deze sessies vind je hier.