Doorzoek volledige site
08 oktober 2014 | KEVIN MOENS

ABSCIS ARCHITECTEN wint BVA Archigoldcup 2014 Gent

De vijfde Gentse editie van de BVA Archigoldcup werd op 22 september afgesloten met een bijzonder boeiende finale tussen de teams Coussée & Goris / DBDS (CG/D) en ABSCIS ARCHITECTEN (AA). Team AA belandde uiteindelijk op het hoogste schavot. De fairplay beker werd dit jaar toegekend aan het team BOECKX Architecture & Engineering.

De ploegen die vorig jaar respectievelijk op de 2de en 3de plaats waren geëindigd, hebben dit jaar hun favorietenrol waargemaakt. In een vlekkeloos parcours waren zij beide als overtuigende finalisten naar voor gekomen. Het beloofde een erg spannende match te worden, gezien team AA aasde op een sportieve revanche omdat het vorig jaar precies door CG/D uit de finale gehouden werd.

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij AA telkens op voorsprong kwam. Pas in de tweede helft kon AA het verschil maken door een voorsprong van twee doelpunten te nemen. Deze voorsprong hield het team vast, ondanks verdienstelijke pogingen van CG/D.

Eerder op de avond had de ploeg van ASA de kleine finale gewonnen van BURO II & ARCH+I in een doelpuntenkermis die eindigde op een indrukwekkende 15-10 stand.

De fairplay beker werd dit jaar toegekend aan het team BOECKX Architecture & Engineering.

 

Meer info en een volledig overzicht van het toernooi vindt u hier terug. 

GERELATEERDE ARTIKELS