Doorzoek volledige site
10 oktober 2014 | KEVIN MOENS

Workshop ‘Werk maken van toegankelijke schoolgebouwen’

Samen met AGIOn, Enter vzw, GO!, Scholen Van Morgen en Passiefhuis platform organiseert Schoolbouwformule op 7 november in Leuven een herhaalsessie van de workshop ‘Werk maken van toegankelijke schoolgebouwen’. De inspiratiebundel ‘Integrale toegankelijkheid van schoolgebouwen’ wordt dan ook voorgesteld. 

De workshop over ‘Werk maken van toegankelijke schoolgebouwen’ dit voorjaar in Gent was heel snel volgeboekt. Heel wat geïnteresseerden kwamen op de wachtlijst terecht. Daarom is er op vrijdag 7 november om 9.30 uur een herhaling van de workshop in het Vlaams Administratief Centrum in Leuven (Dirk Boutsgebouw, Diestepoort 6, vlakbij het station). De workshop is bedoeld voor actoren in het schoolbouwteam: beheerders van de schoolgebouwen, schoolbesturen, architecten en studiebureaus en preventieadviseurs.

 

Inspiratiebundel

AGIOn – Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs – en Enter vzw, Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid, willen elk vanuit de eigen expertise werk maken van meer toegankelijke scholen. Om de veelheid aspecten van integrale toegankelijkheid te vatten is gekozen voor de ontwikkeling van een ‘inspiratiebundel’.

Met dit praktische en rijk geïllustreerde werkinstrument kunnen ontwerpers en bouwheren van schoolgebouwen onmiddellijk aan de slag om toegankelijkheidseisen slim en doordacht te integreren in hun bouwproject. Deze inspiratiebundel wordt voorgesteld tijdens de workshop van Schoolbouwformule.

Elke deelnemer aan de workshop ontvangt deze inspiratiebundel. Na de workshop zal de inspiratiebundel digitaal ter beschikking zijn via de website van Schoolbouwformule.

 

Programma

Het dagprogramma gaat van start omstreeks 09u30. Het volledige verloop van de dag kunt u hier raadplegen.

 

Praktisch info

  • Waar Vlaams Administratief Centrum – Dirk Boutsgebouw, Diestsepoort 6, 3000 Leuven
  • Prijs: Gratis aangeboden dankzij de partners van Schoolbouwformule