Doorzoek volledige site
15 oktober 2014 | KEVIN MOENS

Stilla: Italiaans ontwerp en Belgische know-how hand in hand in de badkamer

S1 Leonardo
S2 Gioto
S3 Galileo

Met Stilla lanceert en presenteert Aquaconcept op Interieur 2014 een derde designvolle lijn aan het publiek. Het gamma van douchedeuren en inloopdouches verenigt standaardproducten met regelbaarheid en maatwerk onder een nieuwe brand.

Na “Aquaconcept” en “Xower" moet Stilla, Italiaans voor stijl, de merkencatalogus vervolledigen. De Italiaans-Belgische coöperatie is ontstaan uit de behoefte naar een kwaliteitsvol Italiaans designproduct. De collectie is zowel met als zonder profielen beschikbaar. Alle combinaties kunnen samengesteld worden uit meer dan 20 glassoorten naar keuze. Het uitgebreide aanbod omvat doucheopstellingen voor een nis of een hoek en schuifdeuren of draaideuren met en zonder zijpanelen.

 

S1 Leonardo

S1, Leonardo,  is een opvallende designcollectie die functioneel is dankzij standaard producten, die in breedte 25 mm kunnen aangepast worden. De pivoterende deuren zijn standaard 2000 mm hoog. Wanneer ze op maat worden besteld, is het mogelijk om een hoogte tussen 1800 en 2000 mm te kiezen. De douches sluiten perfect door een magnetische verwerking in de verchroomde aluminium profielen. Onderaan is de deur afgewerkt met een rubberen dichting die uitloopt op een waterkeringsprofiel. Alle douches zijn vervaardigd in chroomkleur, hoogwaardig veiligheidsglas en hebben een horizontale handgreep.

 

S2 Gioto

S2, Gioto vertoont door de strakke lijnen een meer industriële stijl met schuifdeuren die geruisloos openen. Deze hebben een mechanisme van verchroomde wieltjes die zichtbaar over een aluminium profiel glijden. Verder zijn de deuren afgewerkt met een verticale handgreep. De volledig afgesloten douche zorgt voor een warm en knus gevoel dankzij de warmte die blijft hangen. Daarnaast is er ook geen overtollig spatwater, omdat de douchebak is voorzien van een waterkeringsprofiel.

 

S3 Galileo

S3, Galileo , S3-douches hebben een design dat tot het uiterste wordt geduwd door de afwerking in geborsteld roestvrij staal. Elk model is uniek, omdat het enkel op maat wordt gemaakt. De maatopname is een service die Aquaconcept voor zich neemt. Op die manier wordt er zowel zekerheid als comfort geboden. De pivoterende deur in nis met verticale deurknop draait steeds op 90° open op een draaipunt dat zich steeds op 120 mm van de muur bevindt. Tot slot verloopt de installatie van de S3 eenvoudig en maakt het profielloze ontwerp het onderhoud gemakkelijk. 

GERELATEERDE DOSSIERS