Doorzoek volledige site
15 oktober 2014 | KEVIN MOENS

Karim Rashid ontwerpt voor Reflect+ by Deknudt Mirrors

Opvallende spiegels, ontworpen door opmerkelijke designers. Voor de collectie Reflect+ doet Deknudt Mirrors een beroep op grote namen. Van Belgische toppers zoals Bart Lens en Jean-François d’Or tot internationale talenten, waaronder Arik Levy en dus nu ook Karim Rashid.

Karim Rashid leerde Deknudt Mirrors kennen toen hij voor één van zijn projecten op zoek was naar een geschikte spiegel. Verwonderd door de verfijning en het vakmanschap van Deknudt Mirrors zocht hij persoonlijk contact. Er ontstond een boeiende samenwerking. Karim Rashid: “Ontwerpen is geen eenrichtingsverkeer, het is een wisselwerking, een samensmelten van ideeën en visies. Alles staat of valt met een goede relatie.”

 

Toeschouwers in de ruimte

Spiegels zijn voor Karim Rashid tegelijk kunst en gebruiksvoorwerp. Voor Reflect+ legt hij het accent op functionaliteit, zonder het esthetische aspect over het hoofd te zien. In de nieuwe spiegels zijn verschillende lichtbronnen verwerkt. Het zijn toeschouwers in de ruimte, die op hun beurt zelf bijdragen aan de sfeer en beleving van die ruimte.

 

Zachte vormen

Een van de spiegels, de nieuwe creatie “Spline”, leunt tegen de muur waardoor je de mogelijkheid hebt om er je volledige figuur in te zien. Een kader rond het silhouet van een vrouwelijk lichaam. Of is het iets anders? Dankzij de witte, functionele verlichting en meerkleurige sfeerverlichting is de spiegel letterlijk en figuurlijk een blikvanger van formaat.

 

Ook het andere ontwerp “Scoop” is typisch Karim Rashid: schelpvormen waarin een spiegel ligt, met felle kleuren en glooiende lijnen. Amorf en minimalistisch, organisch en menselijk. Maar vooral leuk om onderling te combineren tot nieuwe, verrassende vormen: “Ego-Art”.

 

Over Reflect+ by Deknudt Mirrors

Reflect+ is een toonaangevende collectie die het resultaat is van Belgisch vakmanschap op wereldniveau. In de visie van Deknudt Mirrors ontstaat een spiegel uit een subtiele mix van expertise, sterke ideeën en de juiste materialen. En het werk is nooit af. Elke dag worden nieuwe wegen bewandeld en nieuwe inzichten gezocht. Reflect+ is daarvan het sterkste voorbeeld.

 

Deknudt Mirrors op INTERIEUR 2014

  • Hal 3, stand 318
  • 17 – 26 oktober, in Kortrijk

GERELATEERDE DOSSIERS