Doorzoek volledige site
15 oktober 2014 | KEVIN MOENS

Geneva stelt Cinema en Aerosphere voor op Biënnale Interieur

Aerosphere Large
Aerosphere Large met sokkel.
Aerosphere Large
Cinema Black & XL White

Op BIENNALE INTERIEUR 2014 Kortrijk stelt Geneva enkele nieuwigheden voor: de Geneva Aerosphere, Een visueel muzieksysteem dat bestaat uit rond gevormde draadloze luidsprekers in twee maten , de AeroSphere Base, een draadloze bron die muziek naar de AeroSphere's streamt en de Geneva Model Cinema, een high-end tv-geluidssysteem. 

Geneva Model Cinema

Uitgevoerd in een stijlvolle mat witte of zwarte behuizing integreert Model Cinema  geavanceerde digitale technologie met audio engineering en slimme aansluitmogelijkheden. Model Cinema schakelt automatisch aan en uit bij het in- of uitschakelen van de tv. Het gebruiksgemak van de slanke afstandsbediening wordt ondersteund door soft-touch knoppen en een leddisplay.

Deze soundbase beschikt ook over een Bluetooth-functionaliteit voor het eenvoudig streamen van muziekbestanden vanaf een smartphone of tablet. Het verschil in afspeelvolume wordt automatisch gecorrigeerd bij het wisselen van kanalen en tijdens reclameblokken. Uiteraard creëert ook Model Cinema een zeer breed geluidsbeeld: waar men ook staat of zit, men geniet altijd van een volledige stereoweergave.

 

Geneva AeroSphere

De bolvormige luidspreker is afgewerkt in rood, wit of zwarte stof en wordt optioneel geleverd met stalen standaard. Het innovatieve ontwerp van de AeroSphere kenmerkt zich door de vele draadloze mogelijkheden. Iedere tablet of smartphone kan profiteren van deze hoogwaardige geluidsweergave door middel van streaming met ondersteuning van AirPlay, DLNA en (aptX) BlueTooth. De toe te voegen Aerosphere Base streamt daarnaast ook traditionele muziekbronnen, zoals FM/DAB+ radio en CD. Bovendien beschikt de AeroSphere over een mini-jack (3,5mm) ingang voor het aansluiten van externe muziekbronnen.

De AeroSphere kent een eenvoudige bediening via een iOS- of Android App of direct met de slanke aluminium afstandsbediening. Het Geneva logo in de voet van de AeroSphere verandert van kleur afhankelijk van de gekozen muziekbron.

AeroSphere Large

De AeroSphere Large is een draadloos luidsprekersysteem dat verrassend compact is voor de vele functies die het heeft, inclusief goede hifi-geluidskwaliteit. De koepelvormige behuizing zorgt voor een nauwkeurige geluidsweergave en geeft door de toppositie van de lage tonen luidspreker een consistent basgeluid, ongeacht waar de speaker zich in de kamer bevindt.

AeroSphere Small

Een kleinere variant is de AeroSphere Small. Eveneens een rond gevormd muzieksysteem dat is ontworpen om geluid van hoge kwaliteit uit te breiden naar bijvoorbeeld, werkplek, slaapkamer en keuken.

 

AeroSphere Base

De AeroSphere Base maakt het mogelijk om muziek van FM of DAB/DAB+ radio en CD te streamen naar maximaal vier AeroSphere's in het systeem. De  muziek wordt automatisch onderling gesynchroniseerd.  Het geheel is eenvoudig te bedienen met een iOS- of Android App. De Base is tevens uitgerust met een sensor waardoor deze de cd uitwerpt als hij met een hand wordt benaderd.

GERELATEERDE DOSSIERS