Doorzoek volledige site
15 oktober 2014 | KEVIN MOENS

tossB gaat voor doordachte designverlichting op de BIENNALE INTERIEUR 2014 Kortrijk

Fly.
Conical.
Specter.

Samen met zusterfirma Hilite vertoeft ook tossB op de Biënnale in Kortrijk. Zij stellen er aan het grote publiek drie verlichtingstoepassingen voor: de plafondlamp Conical, de Specter en de wandlamp Fly. 

Conical

Enkel de naam Conical zegt al heel veel over deze plafondlamp. De leds in dit toestel zijn zo geplaatst dat het licht gereflecteerd wordt door de conische kap. Dit zorgt voor een mooie lichtspreiding met een optimaal rendement. Conical is verkrijgbaar in drie afmetingen. Het ontwerp is van de hand van Alain Monnens.

 

Specter

Specter wordt gekenmerkt door z’n twee elliptische uitsnijdingen. Deze veranderen een simpele buis in een object dat tegelijkertijd zijn binnen- en buitenkant toont. Het spel tussen binnen en buiten zorgt voor een mix tussen direct en indirect licht. Specter is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. De ledmodule binnenin is in hoogte verstelbaar waardoor je telkens een ander effect verkrijgt. Beat Karrer stond in voor het ontwerp.

 

Fly

Fly is een eigentijdse wandlamp uitgerust met led. Deze lamp beschrijft een iconische V-vorm en oogt – zoals de naam het beschrijft – licht en luchtig. Naast de klassieke toepassing kan de Fly ook op een speelse manier gebruikt worden.  Deze wandlamp bestaat in 2 formaten en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Peter van de Water kroop achter de ontwerptafel voor het ontwerp. 

GERELATEERDE DOSSIERS