Doorzoek volledige site
15 oktober 2014 | KEVIN MOENS

PER/USE stelt tijdloos design voor op de Biënnale Interieur Kortrijk

The Lovers / Frederik Delbart
Corques sofa / Lucie Koldova
Siblings / Frederik Delbart

Met natuurlijke materialen, uitmuntend design en authentiek ambacht creëert het Belgische designmerk PER/USE een collectie die opvalt door oorspronkelijkheid en zuivere vormen. Op 25 augustus werd het Henry van de Velde Label toegekend aan The Siblings, de lampen met ledtechnologie die Frederik Delbart voor PER/USE heeft ontwikkeld.

Nieuw in de collectie voor de Biënnale zijn The Lovers lampen van Frederik Delbart en de Corques 1 sofa van Lucie Koldova. De volledige collectie kunt u hier raadplegen. 

 

The Lovers / Frederik Delbart

The Lovers is een collectie hanglampen die ook als tafel- of vloerlamp gebruikt kunnen worden. Externe en interne schaduwen creëren transparantie en beïnvloeden beurtelings het uitgestraalde licht.

Beschikbaar in twee versies: 40 cm en 20 cm hoog.

 

Corques sofa / Lucie Koldova

De Corques sofa is – zoals de naam al laat vermoeden – hoofdzakelijk van kurk gemaakt. Dit duurzame kurk is afkomstig van productieoverschotten van Portugese flessenkurkfabrieken. Deze sofa onderscheidt zich door een sterk en sprankelend ontwerp. De trendy look gaat hand in hand met het tijdloze karakter en de milieuvriendelijke samenstelling van dit meubelstuk. In de gebogen, organische buitenlijnen vindt een contrastrijke ontmoeting plaats tussen het aardekleurige kurk en het kleurrijke Divina textiel van Kvadrat.

Kurk staat bekend om zijn opmerkelijke elasticiteit, duurzaamheid en laag geleidingsvermogen. Bovendien is het 100 % natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Daardoor is het een heel aantrekkelijk materiaal om mee te werken. Andere voordelen van kurk zijn de veelzijdigheid en de hoge slijtageweerstand.

Afmetingen van de tweezit: B 190 cm, D 88 cm, H 94 cm.

Afmetingen van de eenzit: B 120 cm, D 90 cm, H 92 cm.

 

Diepgewortelde innovatie

PER/USE is gevestigd in Marke (Kortrijk), een streek met een lange geschiedenis op het vlak van het ontwerp en de productie van verfijnde meubels. Het nieuwe designmerk heeft zijn roots in de legendarische Kunstwerkstede De Coene, een internationaal befaamde meubelfabrikant die in 1887 het levenslicht zag. Architect en ontwerper Henry van de Velde was een goede kennis van de oprichters. In 1975 werd De Coene onderdeel van interieurontwerpspecialist Potteau. Tom Potteau, hoofd van de groep sinds 2003, blies het designerfgoed van De Coene in 2013 nieuw leven in met de lancering van het merk PER/USE.

De toekenning van het Label aan de lampen van Delbart slaat opnieuw de brug met deze rijke traditie van innovatie. PER/USE lanceerde zijn eerste collectie in april 2014 in Milaan. Deze ontwerpen zijn vandaag al te bewonderen in alle toonaangevende designwinkels in België en staan op het punt om ook de Amerikaanse en Canadese harten te veroveren.

 

Vakmanschap en authenticiteit

De jonge en groeiende collectie van PER/USE, oorspronkelijk onder het curatorschap van ontwerpster Lucie Koldova, is gebouwd rond vakmanschap en bezieling. Een goed ontworpen voorwerp straalt klasse uit door zijn karakter. Knap design is gemaakt met kennis van zaken, is tijdloos en respecteert de natuur door de voorkeur te geven aan eerlijke materialen zoals glas, hout en kurk. Geavanceerde technologie en vakmanschap zetten deze materialen om in sculpturale objecten met een eindeloze sensualiteit.

PER/USE spreekt dezelfde taal als de grote ontwerpers en architecten van onze tijd. Het design laat zich niet vangen door trends – het gaat om tijdloze vormen en modellen met een poëtische weerklank.

 

Geproduceerd in Europa

De productie van de gehele PER/USE collectie vindt plaats in Europa. Dit garandeert de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen, met respect voor het leefmilieu en conform hoge sociale en duurzaamheidsnormen.

GERELATEERDE DOSSIERS