Doorzoek volledige site
15 oktober 2014 | KEVIN MOENS

Eauase biedt multifunctioneel outdoorplezier

Eauase, een nieuw merk van Trinity Creations, stelt een nieuwe outdoorcollectie voor. Zitten, liggen, tafelen ... het kan allemaal met de nomadische Eauase-lijn. Bovendien is dit outdoormeubilair een volledig Belgische creatie, ontworpen door Tom De Vrieze en geproduceerd in ons land. 

Nomades in de tuin

De Eauase-collectie bestaat uit het Daybed (ligbed), de Lounge (ligbed met tafelblad) en de Oase (ligbed met tafelblad en luifel). Ook bijpassende poefs zijn beschikbaar. De Oase is geïnspireerd op de wereld van de nomaden die in hun multifunctionele tenten tot rust komen. Niet toevallig luidt de baseline van het merk Urban Nomad Design, want de stedelijke en de nomadische leefwijze hebben elkaar in dit ontwerp gevonden. Zo is de Oase eenvoudig verplaatsbaar. Door hem op te tillen als een kruiwagen laat hij zich verrollen naar elke gewenste plek.

 

Oase vol welbehagen

Gebruikers kunnen de Oase beschut of open opstellen, met of zonder luifel en liggend, zittend of staand gebruiken. Alle elementen laten zich eenvoudig aanpassen. Men kan de luifel verwijderen, het kussen op de zitting verplaatsen, een tafelblad aan het hoofdeinde monteren. Zo ontstaan drie tafelplaatsen, en met de drie bijpassende poefs worden dat er zelfs zes.

 

Tuinbed, buffet, garden office ...

Lekkere barbecue of tuinparty? Tijdens het feest kunnen gasten aan alle zijden van de zitting van een glaasje genieten. Tegelijk vormt het tafelblad een aanrecht voor sauzen, dranken en hapjes. Op andere momenten is het een lees- en schrijftafel voor wie wil werken of studeren of gewoonweg languit liggen.

 

Belgisch product

Eauase is een collectie van Trinity Creations uit Kortrijk; gespecialiseerde Belgische onderaannemers staan in voor de productie van de diverse elementen. Voor de vulling van de zitting werd een bijzonder, opencellig schuim gebruikt. De bekleding is gemaakt van een door Trinity Creations ontwikkelde polyamidevezel en stoffen van Sunbrella. Voor het tafelblad is er keuze uit gecertificeerd, duurzaam Accoya-hout of Corian.  De metalen onderdelen, zoals de luifel, zijn een combinatie van aluminium en roestvrij staal.

 

Ontwerp van Tom De Vrieze

Het ontwerp van de Eauase-collectie is van de hand van Tom De Vrieze (°1968, Sint-Niklaas, België) die in 2005 werd bekroond met de Henry Van de Velde award. Hij staat bekend voor zijn ontwerpen voor bedrijven als Extremis, Joli en Domani en komt naar buiten onder de naam Tovdesign. 

GERELATEERDE DOSSIERS