Doorzoek volledige site
15 oktober 2014 | KEVIN MOENS

Basalte toont intelligente lichtschakelaar, thermostaat en iPod-frame op Biënnale Interieur

Eve Touch Illustratie | Basalte
Eve Touch Illustratie | Basalte
Deseo Illustratie | Basalte
Illustratie | Basalte
Sentido Illustratie | Basalte
Sentido. Illustratie | Basalte
Sentido. Illustratie | Basalte

Sentido, de intelligente designschakelaar, Deseo, een design thermostaat en Eve Touch, een elegant frame voor de iPod Touch van Apple. Deze nieuwigheden kunt u aanschouwen op de stand 602 van Basalte in hal 6 tijdens de Biënnale Interieur. 

Sentido

Sentido van Basalte is een innovatieve, aanraakgevoelige lichtschakelaar die werkt met KNX, de internationale standaard voor domotica. De schakelaar is verdeeld in twee of vier gelijke vlakken. Het hele oppervlak van Sentido is aanraakgevoelig waardoor een bijzondere manier van licht schakelen ontstaat. Zelfs met een lichte aanraking kunnen lichten, gordijnen en zonwering bediend worden. Wanneer meer dan één vlak tegelijkertijd aangeraakt wordt, schakelen de lichten in een ruimte aan en uit door gebruik te maken van een algemene sfeer. Deze multitouchfunctie zorgt ervoor dat het bedienen van de lichten uiterst intuïtief en gebruiksvriendelijk gebeurt. Sentido beschikt ook over een interne temperatuursensor, die de omgevingstemperatuur discreet naar het domoticasysteem rapporteert. Sentido wordt vervaardigd uit hoogwaardige metalen en is beschikbaar in verscheidene elegante afwerkingen.

Deseo

De thermostaat Deseo beschikt over gevoelige aanraaksensoren die het mogelijk maken om door alle domoticafuncties in een ruimte te navigeren. Verlichting, scènes, rolluiken en verduistering, zelfs het multiroom-audiosysteem kan aangestuurd worden door de lichtste aanraking. Voor kamers waar minder functies nodig zijn, bestaat naast de traditionele menustructuur nu ook een vereenvoudigde horizontale menustructuur waarbij alle functies op één horizontale lijn staan. Daarbij volstaat het om de thermostaat links of rechts aan te raken om zo door alle functies te bladeren.

Eve Touch

Na de lancering van Eve Air en Eve Mini voor iPad breidt Basalte het Eve-gamma nu nog verder uit met Eve touch. Dit frame omkadert de iPod touch van Apple met een fijne, stijlvolle rand waarbij het design van de iPod volkomen gerespecteerd wordt.

In ruimtes waar slechts een klein scherm nodig is, kan de iPod touch het grotere iPadscherm vervangen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij deurtelefonie, de bediening van een muzieksysteem, de bediening van lichten of als temperatuurregelaar.

Net zoals bij het hele Eve gamma, kan Eve touch voorzien worden van een puck USB-lader zodat de iPod touch opgeladen blijft. Op die manier is de iPod touch steeds klaar voor gebruik en is het niet nodig om de iPod uit het frame te halen. Bovendien zijn er net zoals bij het hele Eve assortiment geen kabels of aansluitingen zichtbaar. Eve touch is gemaakt uit hoogwaardig aluminium en is beschikbaar in verschillende afwerkingen.

GERELATEERDE DOSSIERS