Doorzoek volledige site
15 oktober 2014 | KEVIN MOENS

Cosentino Group pakt uit met designer Frederik Delbart en nieuwe Dekton kleuren op INTERIEUR

Schets Arquimedes Illustratie | Frederik Delbart
Frederik Delbart Illustratie | Danny Van der Elst
Aura
Edora

INTERIEUR, dé internationale tiendaagse hoogmis van design en architectuur, is de perfecte plaats voor Cosentino om de architecturale troeven en uitstraling van het nieuwe materiaal Dekton te etaleren. De producent zet de expositie kracht bij door samen te werken met de Belgische designer Frederik Delbart, die met name de nieuwe kleurenrijkdom van Dekton in zijn installatie ‘Arquímedes’ voor zich laat spreken.

Met de ontwikkeling van Dekton – een naar eigen zeggen revolutionair ‘ultracompact’ oppervlak voor decoratieve binnen- en buitentoepassing - richt Cosentino Group zich uitdrukkelijk naar architecten en interieurontwerpers. Het materiaal opent nieuwe deuren op het vlak van architectuur: het kan van binnen naar buiten lopen in de vorm van trappen, vloer-, wand- of gevelbekleding, keukenwerkbladen, horizontaal of verticaal, noem maar op.

Om de troeven en uitstraling van zijn materialen op een niet-alledaagse manier te presenteren, werkt Cosentino Group vaak samen met iconen uit de wereld van design en architectuur. Zo gebruikte de beroemde architect Daniel Libeskind Dekton eerder al voor een geometrische buitensculptuur tijdens de biënnale van Venetië, nu is het dus de beurt aan de Belgische Frederik Delbart.

“De uitdaging van Cosentino om te experimenteren met het gloednieuwe Dekton kon ik zeker niet weigeren. Met een nieuw materiaal kunnen werken en carte blanche krijgen, is waar elke ontwerper op hoopt,” vertelt Delbart. “Vooral omdat ik liefst werk met zuivere en edele materialen zoals hout, staal, glas en porselein. Dekton past perfect in dat rijtje, als je kijkt hoe het is samengesteld en op welke inventieve manier het tot stand komt.”

Frederik Delbart toont in zijn installatie ‘Arquímedes’ het hele kleurenpalet van Dekton in een dynamiserend concept van rechte en gebogen lijnen. Delbart: “Alle onderdelen hebben dezelfde afmetingen, maar krijgen een nieuwe, eigen dimensie door kleine specifieke kenmerken. Het is op dat speelse contrast tussen het willekeurige gebruik van kleuren en lineaire vormen dat de installatie inspeelt.”

 

Vijf nieuwe kleuren van Dekton

De delicate harmonie van onbezoedelde natuur vatten in een kleurpatroon: daarvoor staan de 5 nieuwe kleuren van Dekton die tijdens INTERIEUR in première gaan. Aura, Edora, Irok, Kairos en Vegha zijn geïnspireerd op natuursteen en bieden een weergaloos design met prachtige nerven. Met deze kleuren erbij, bevat het Dekton-gamma nu 15 kleuren, onderverdeeld in drie verschillende collecties: Solid Collection, Natural Collection en Tech Collection.

 

Aura

Binnen deze nieuwe collectie valt Aura in het bijzonder op omdat het een nieuw designconcept belichaamt dat opmerkelijk aantrekkelijk is. Met Aura heeft de Cosentino Group een design met één enkele tegel ontwikkeld om een eindeloos symmetrisch patroon te creëren. Dankzij acht designs, zijn composities mogelijk waarbij de nerven van de ene tegel in de andere overlopen. Daardoor ontstaat een heus spiegeleffect dat "open-boek of bookmatching" wordt genoemd. Aura kan dus zowel verticaal als horizontaal voor een continu ontwerp zorgen dat zich aan de voorkeur van de klant aanpast.

Wat de kleur betreft, is de bleke, witte achtergrond van Aura gestreept met prachtige, scherpe nerven die natuurlijke rotsformaties nabootsen. Duizenden jaren verscholen schoonheid komen tot leven in deze opmerkelijke en elegante creatie.

 

Edora

Edora is uniform van kleur maar bevat subtiele, golvende texturen die een minimalistisch concept en een natuurlijke look bieden. Het warme beige is bijzonder stijlvol en klassiek zowel als avant-gardistisch. Mooi tijdloos en ongevoelig voor trends.

 

Irok

Een subtiel effect van vervagende schaduwen geeft Irok zijn onmiskenbare look. Binnen het crèmekleurige gamma, doet zijn warme textuur denken aan oude kalksteen. Langdurige schoonheid voor een waaier aan moderne toepassingen.

 

Kairos

Kairos biedt een afwerking die wordt gedefinieerd door wit, met een strepenpatroon in koele, bleke grijstinten. Het natuurlijke nervenpatroon past zich perfect aan klassieke zowel als hypermoderne omgevingen aan. Elegante lichtheid voor alle toepassingen.

 

Vegha

Het stormachtige grijs van Vegha heeft een heel bijzondere kleurendiepte die visueel sterk is zonder eentonig te zijn. De innovatieve look, geïnspireerd door natuurlijke kalk- en zandsteenformaties, geeft blijk van een onmiskenbaar goede esthetische en decoratieve smaak.

GERELATEERDE DOSSIERS