Doorzoek volledige site
16 oktober 2014 | KEVIN MOENS

De Coene Products lanceert kantafwering Pure

Het staat buiten kijf dat deuren het in de zorgpraktijk vaak hard te verduren krijgen; de deur wordt opengeduwd  met een bed, een rolstoel botst tegen de deur en dan zijn er nog de zware ontbijtkarren en het dagelijkse openen en sluiten. Omdat de oorzaak moeilijk aan te pakken is, heeft De Coene Products naar een oplossing gezocht in de vorm van de kantafwerking Pure om de gevolgen te beperken. 

De Coene Products had al sinds geruime tijd een oplossing voor deuren door middel van houten  zichtbare kantlatten. Deze bieden extra bescherming aan de rand en bijgevolg ook de bekleding van het deurblad. Deze kantlatten zijn in tal van houtsoorten en diktes verkrijgbaar. Nu komt de technische deurenfabrikant met een uitbreiding op dit gamma, waarin ze qua vernuftigheid nog een stap verder gaan en dit zonder de wettelijk verplichte brandweerstand uit het oog te verliezen.

 

Naadloos

De deurenfabrikant biedt voortaan de mogelijkheid te kiezen voor een naadloos aangegoten kantlat in een zeer stootvaste kunststof. Aangezien deze kantlat aangegoten wordt, is er bijgevolg geen lijmnaad en een naadloze overgang tussen deurbekleding en kantlat. Boven alles zorgt het naadloos aangieten ervoor dat deze kantlat hygiënischer is, ideaal voor toepassingen in de zorgsector. De gebruikte kunststof is niet poreus en heel makkelijk te reinigen, wat onderhoud tot een minimum reduceert. Belangrijk voordeel naar de plaatser toe; deze kantafwerking type PURE hoeft geen nabewerking (schuren, vernissen,…) en is uiterst makkelijk in te frezen.

 

In massa gekleurd

Een mooi meegenomen esthetische troef van deze PURE kantlat is dat ze in de massa wordt gekleurd en dat de kleur kan worden afgestemd op de rest van het interieur. Standaard kan uit enkele kleuren worden gekozen, andere RAL-kleuren zijn ook mogelijk, mits bepaalde afnames. 

De Kantafwerking Pure werd succesvol 30 minuten brandwerend getest en is verkrijgbaar in de volgende standaardkleuren:

  • RAL 9010: Reinweiss (wit)
  • RAL 7047: Telegrau (lichtgrijs)
  • RAL 7037: Staubgrau (middengrijs)
  • RAL 7024: Granitgrau (donkergrijs)
  • RAL 6024: Verkehrsgrün (De Coene groen)

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS