Doorzoek volledige site
16 oktober 2014 | KARI FEYS

Energiebesparende daglichtoplossingen voor vakantiewoningen

Vakantiehuis De Roek maakt gebruik van de Solatube daglichtsystemen. Illustratie | Solatube
De Solatube daglichtsystemen zorgen ervoor dat die energiekosten voor vakantiehuizen verminderen. Illustratie | Solatube

Vakantiewoningen uitbaten brengt kosten voor energie en onderhoud met zich mee. Verschillende omstandigheden zorgen ervoor dat gasten genoodzaakt zijn voor een groot deel van de tijd de lichten aan te doen, wat leidt tot hogere energiekosten. De Solatube daglichtsystemen zorgen er dankzij hun aanbreng van daglicht in elke ruimte voor dat die energiekosten merkbaar verminderen.

Natuurlijk daglicht

Door hun vorm en de aanwezigheid van bomen in de omgeving, hebben veel vakantiewoningen last van donkere ruimtes. Dat zorgt ervoor dat gasten vaak ook doorheen de dag de lichten moeten laten branden, wat weer zorgt voor een hogere energierekening. Door de installatie van Solatube daglichtsystemen kan dat probleem opgelost worden. Solatube brengt het gevoel van de natuur binnenshuis door het natuurlijk daglicht in de vakantiewoning te reflecteren. De Solatube koepel verkleurt ook niet en is voorzien van een speciale vuilafstotende coating. Daardoor blijft de lichtopbrengst optimaal en lijken de kamers van de vakantiewoningen door het daglicht veel ruimer en comfortabeler.

Sanitair

In veel sanitaire voorzieningen zoals douches en toiletten branden de lampen ook de hele dag door. Solatube ontwikkelde daarom de SmartLED. Deze is ingesteld op het gewenste lichtniveau en is voorzien van bewegingsdetectie. Bij voldoende daglicht zorgt dat ervoor dat het verbruik minimaal 0W en 's nachts maximaal 7,5W bedraagt. Ook dit zorgt er weer voor dat de energiekosten van de vakantiewoning merkbaar dalen.

GERELATEERDE DOSSIERS