Doorzoek volledige site
17 oktober 2014 | KARI FEYS

Nieuw jasje voor 15de editie WKK-cursus

COGEN Vlaanderen en UGent Campus Kortrijk steken ter gelegenheid van zijn 15de editie de WKK-cursus in een nieuw jasje. Het programma wordt zo onder andere meer modulair en voor het eerst worden de lessen in het Nederlands gegeven. Gespreid over een drietal weken worden in Kortrijk, Leuven en Gent deze lessen georganiseerd.

Kortrijk

Op maandag 17 november gaat de WKK-cursus van start in de UGent Campus Kortrijk. Het thema van deze eerste dag is: Introductie en basisbegrippen. De lessen omvatten onder andere lessen over de basisbegrippen van de thermodynamica en de basisbegrippen van WKK. Als afsluiter brengt de groep een bezoek aan WKK op Campus Kortrijk.

Elektrische aspecten is het thema op dinsdag 18 november. Eerst krijgen de aanwezigen een introductie over elektrische opwekking om na de middag te beginnen aan een praktische sessie. Andere lessen gaan over netaansluiting, nieuwe technologieën en elektrische opslag.

Leuven

COGEN Vlaanderen in Leuven huist de derde cursusdag op maandag 24 november. Met als thema 'Biomassa en motoren', bestrijken de lessen onderwerpen van (gas)motoren tot voorbehandeling en energieomzetting van biomassa.

Dinsdag 25 november staat in het teken van turbines. Cursisten krijgen meer bepaald uitleg over gasturbines, stoomturbines, verbrandingstechnologie en sluiten de dag af met bezoeken aan WKK AB INBEV en brouwerij Stella Artois.

Gent

Locatie drie is Technicum Blok 5 van de UGent. Daar vinden op maandag 1 december lessen rond het thema 'Aanverwanten technologieën en toepassingen' plaats. De lessen gaan van uitleg over trigeneratie, smart grids & WKK en ORC tot informatie over warmtenetten en WKK.

Praktische informatie

Het inschrijvingsgeld voor de hele cursus, exclusief BTW, bedraagt 1850 euro voor leden, 2100 euro voor niet-leden en 450 euro voor studenten. De prijs per dag is 400 euro. Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn bij die prijs inbegrepen. Het is mogelijk gebruik te maken van de KMO-portefeuille; daarmee krijgt u 50% korting. Wie opteert voor specifieke dagen wordt verzocht contact op te nemen met Jorg Baeten. Omdat de cursus een interactief karakter heeft, staat het deelnemersaantal op 25. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven. Meer informatie over het programma is te vinden op de website

GERELATEERDE DOSSIERS