Doorzoek volledige site
27 oktober 2014 | STIJN SCHUTYSER

De UPS als oplossing voor black-outs

Legrand, de specialist in elektrische en digitale woninginfrastructuren, komt met een UPS (Uninterruptible Power Supply) als oplossing voor de black-outs die zich deze winter in België kunnen voordoen.

De Uninterruptible Power Supply

Een UPS is een niet-onderbreekbare voeding die gedurende bepaalde tijd een aantal apparaten van stroom kan voorzien. De UPS wordt aangesloten op het elektriciteitsnet waardoor de interne batterij opgeladen wordt én blijft. In geval van een stroomonderbreking kunnen apparaten gewoon rechtstreeks met de stekker op de UPS worden aangesloten. Essentieel is dan wel dat het totale vermogen van alle apparaten het maximaal af te geven vermogen van de UPS niet overstijgt. Het loont daarom de moeite om na te gaan of het niet beter en/of goedkoper is om meerdere kleinere UPS-en aan te schaffen in plaats van één grote.

Autonomie

Autonomie is natuurlijk een belangrijke factor. De black-outs deze winter kunnen twee tot drie uur duren, dus moet de autonomie van de UPS deze stroomonderbreking kunnen overbruggen. De autonomie van de UPS wordt bepaald door het vermogen dat wordt afgenomen door de aangesloten apparaten. Daarom is het raadzaam van enkel apparaten aan te sluiten die echt nodig zijn, zodat er spaarzamer met autonomie kan worden omgegaan. Geïnteresseerden kunnen de hulp van een installateur inroepen om het vermogen en de autonomie van een UPS te bepalen die bij hun behoeften past of e-mailen naar info.be@legrandgroup.be