Doorzoek volledige site
31 oktober 2014 | KEVIN MOENS

BVA bezoekt Bolidt in Rotterdam

Scheepvaart en Transport College Rotterdam Illustratie | DP6 Architecten
Education Center Erasmus MC Illustratie | Kaan Architecten

Op vrijdag 7 november trekt BVA richting Rotterdam voor de Bolidroom Experience Day. Een bezoek aan het Scheepvaart en Transport College Rotterdam onder begeleiding van Jimmy van der Aa van DP6 Architecten staat onder meer op het programma. 

Het Scheepvaart en Transport College (STC) Waalhaven is een praktijkgerichte vakschool en huisvest de (V)MBO-takken voor de gehele keten van scheepvaart, havens, transport en logistiek. Het gebouw draagt bij aan de herontwikkeling van de Rotterdamse Waalhaven als vestigingslocatie voor kantoren en onderwijs.

Vervolgens doet de karavaan het Education Center Erasmus MC aan onder leiding van Allard Assie van Kaan Architecten.De toegang tot het Academisch ziekenhuis van Rotterdam dat in 1965 werd ontworpen door Arie Hagoort in samenwerking met Jean Prouve was problematisch. De hoofdingang van het gebouw was immers gesitueerd op de vrij toegankelijke buitenruimte bovenop het parkeerdak. Dit concept was gesloten en al snel kozen de mensen de derde verdieping als het belangrijkste indoor circulatiesysteem. Het nieuwe ontwerp zorgt voor een dak boven deze ruimte en voegt alle studentprogramma's rond een centraal plein, waar studenten van alle medische disciplines elkaar ontmoeten.

Tot slot is het de beurt aan de Bolidroom Experience, die Bolidt speciaal voor Architecten organiseert. Zij zullen gaan gieten, smeren, onderdompelen en modelleren. Dit alles met als doel hen te laten ervaren wat de mogelijkheden van de kunststoffen van Bolidt zijn. De architecten krijgen volledig de vrije hand om te werken met kunststof. Onder begeleiding van een designer die gespecialiseerd is in het werken met kunststof kunnen zij tijdens deze experience hun droom in kunststof werkelijkheid maken. Kleur, textuur, vloeibaarheid, warmte, flexibiliteit, diepte.... het is te manipuleren tot wat de architect in zijn droom ziet.

 

Inschrijven doet u hier. De kostprijs bedraagt 50 euro voor leden, niet-leden betalen 90 euro. 

GERELATEERDE ARTIKELS