Doorzoek volledige site
03 november 2014 | JORIS VLIEGEN

Glaswol met ECOSE Technology, de duurzame isolatie

De innovatieve glaswol beschikt over troeven voor het milieu, de gebruikers en de bewoners. Illustratie | Knauf
De glaswol bevat geen chemische bindmiddelen. Illustratie | Knauf
De glaswol weert schadelijke stoffen uit de woon- en werkomgeving. Illustratie | Knauf
De ECOSE Technology heeft een gunstig effect op de levensduur van een gebouw. Illustratie | Knauf

Knauf Insulation, de producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, stelt de geüpdatete versie van zijn glaswol met ECOSE Technology voor. In 2009 introduceerde Knauf Insulation deze glaswol, ontwikkeld uit plantaardige grondstoffen, voor het eerst. Nu beschikt deze innovatieve glaswol over troeven voor het milieu, de gebruikers en de bewoners.

Afweren van schadelijke stoffen

Een eerste troef van de ECOSE Technology is dat het een fenol- en formaldehydevrij bindmiddel oplevert voor minerale wolvezels. Daarnaast bevat de glaswol geen chemische bindmiddelen. Hierdoor verkrijgt de glaswol een natuurlijke, aardbruine tint. Dit zorgt er dan weer voor dat er een gezond binnenklimaat in een gebouw ontstaat. Zo worden schadelijke stoffen uit de woon- en werkomgeving geweerd. Het biedt de hoogste norm om Vluchtige Organische Stoffen (VOS) te beperken. Bijgevolg behaalde Knauf Insulation als eerste het Eurofins Indoor Air Comfort Gold Label.

Milieuvriendelijke productiemethode

Daarnaast is de productiemethode heel energiezuinig. Er wordt zeventig procent minder energie gebruikt om het natuurlijke bindmiddel te verkrijgen. Ook het volume wordt verkleind tot een verhouding van negen op één. Op die manier is er minder verpakkingsmateriaal nodig en ontstaat er een lager energieverbruik bij het transport. Dit alles heeft uiteraard een positieve invloed op het milieu.

Duurzame totaaloplossing

Bovendien heeft de ECOSE Technology een gunstig effect op de levensduur van een gebouw, aangezien de glaswol meer dan tachtig procent gerecycleerd glas bevat. Als het gebouw zowel luchtdicht als optimaal geïsoleerd is, dan wordt er een duurzame totaaloplossing ontwikkeld. Dit voldoet dan ook aan de eisen van de bewoners. Ook de plaatser van de glaswol wint hierbij. De glaswol met ECOSE Technology geeft namelijk minder stof af, voelt zachter aan en behoudt zijn noodzakelijke stijfheid. Hierdoor bewaart de glaswol zijn thermische, akoestische, brandwerende en mechanische eigenschappen.

GERELATEERDE DOSSIERS