Doorzoek volledige site
12 november 2014 | JEROEN SCHREURS

DucoGrille NightVent scoort in Frankrijk

Doorsnede DuCoGrille NightVent

De DucoGrille NightVent is uitgeroepen tot een van de tien laureaten ‘innovatieve producten’ door de toonaangevende Franse vakbeurs MétalExpo/Equip’Baie. Dit glasvervangend, gemotoriseerd ventilatieluik van Duco Ventilation & Sun Control helpt om het binnenklimaat van een gebouw via ‘ventilatieve koeling’ op een natuurlijke manier beheersbaar te houden.

Dé vakbeurs voor hang- en sluitwerk

MétalExpo/Equipbaie (18/11 - 21/11, Porte de Versailles Parijs) is dé vakbeurs voor de nieuwste trends op het gebied van hang- en sluitwerk en metaal in Frankrijk en wordt mee georganiseerd in samenwerking met de Franse metaalunie. Dit jaar ging een vakjury, bestaande uit onder meer journalisten en vakverenigingen, op zoek naar tien innovatieve producten die tijdens de beurs aan het grote publiek getoond worden. Een van die producten was de DucoGrille NightVent, die daardoor een prominente plaats krijgt aan de ingang van MétalExpo/Equip’Baie.

 

Efficiënte afkoeling

Het ventilatieluik bestaat uit één module, maar bevat wel twee essentiële onderdelen. Van buitenaf wordt de DucoGrille NightVent afgeschermd door een raamrooster met geperforeerde lamellen als insectenafweer. Bovendien werd het rooster aan de geldende Europese regelgeving getoetst door middel van intensieve testen op het vlak van wind- en waterwerendheid. Daarnaast is het ook mogelijk om het buitenrooster in een vandalismeveilige of inbraakwerende uitvoering te verkrijgen. Zo kan het ventilatieluik op eender welk tijdstip geopend worden, ook al is er niemand aanwezig.

Het geïsoleerde, compleet vlakke binnenpaneel zorgt voor een makkelijke integratie in het interieur. Bovendien zorgt de akoestische demping er voor dat de thermische waarde van het ventilatieluik vergelijkbaar is met dat van een gesloten raam.

Het grote debiet (tot 369 l/s*m²) zorgt voor een efficiënte koeling van eender welk gebouw. Bovendien kan een intelligente sturing op basis van CO2- en temperatuurmeting het ventilatieluik open/dicht sturen wanneer nodig én kan het gekoppeld worden aan een gebouwbeheersysteem (GBS).

GERELATEERDE DOSSIERS