Doorzoek volledige site
14 november 2014 | JORIS VLIEGEN

Samenwerking tussen architecten centraal op jaarlijks NAV-colloquium

“Goede afspraken maken goede vrienden” is dit jaar het devies van het NAV-colloquium. Illustratie | NAV

Zowel individuele architecten als architectenkantoren werken steeds vaker samen met een andere architect of kantoor. NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, zet daarom alle aandachtspunten op een rij tijdens haar colloquium op vrijdagnamiddag 12 december.

Belang van afspraken

“Goede afspraken maken goede vrienden”, dat is dit jaar het devies van het NAV-colloquium. Architecten die met een collega in zee willen gaan, krijgen er meer inzicht in de concrete afspraken bij een samenwerking. Experts in uiteenlopende domeinen geven een overzicht van de do’s en don’ts en beantwoorden tal van vragen. Welke zijn bijvoorbeeld de juridische valkuilen van een tijdelijke samenwerking? Hoe moet je een samenwerking verzekeren? En wat zijn de fiscale en boekhoudkundige verplichtingen van een maatschap? Afsluitend wordt toegelicht hoe afspraken concreet leiden tot een beter eindresultaat, geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk.

Praktische info

Geïnteresseerde architecten kunnen het colloquium bijwonen vanaf 13u in het Auditorium N-Allo in Mechelen. De deelnameprijs voor NAV-leden bedraagt 40 euro (excl. BTW), terwijl niet-leden 85 euro (excl. BTW) betalen. Inschrijven is verplicht en kan op de website, waar u ook meer info en het volledige programma kan vinden. Het colloquium wordt georganiseerd in het kader van het IWT-project ‘Werken in bouwteam, een innovatief bouwproces’, een initiatief van NAV samen met Vlaamse Confederatie Bouw, Bouwunie en ORI.