Doorzoek volledige site
17 november 2014 | KEVIN MOENS

NZEB Symposium Passive and Beyond kijkt in glazen bouwbol

De bouwsector is in volle transitie. Het beleid verlegt de normen, terwijl ook de markt voortdurend evolueert. We bouwen steeds energiezuiniger, de vraag naar renovatie wordt steeds groter en de nood tot samenwerking steeds prangender. En hoewel een solide technische know-how zich verspreidt, stellen grotere projecten ons vaak voor nieuwe vraagstukken. Het NZEB Symposium ‘Passive and Beyond’ focust op die grote uitdagingen, en toont de weg van de toekomst op donderdag 27 november in AREA42 in Brussel. 

Het evenement gaat van start met een blik op het beleid waarna een 25-tal experts (architecten, studiebureaus, academici en beleidsmensen) hun ervaringen delen vanuit hun dagelijkse praktijk. Verwacht je aan de volgende thema’s: innovatieve samenwerkingsverbanden, NZEB facilitatoren, inspirerende renovaties, scholen, nieuwbouwprojecten op grote schaal, NZEB voor lokale besturen en technische alternatieven voor buitenwanden.

Een greep uit het aanbod:

  • Hoe ziet het toekomstige politieke beleid eruit op vlak van energie en bouwreglementering? (bijdragen uit de 3 gewesten)
  • Ervaringen met luchtdichtheid in gerenoveerde gebouwen – BATEX renovaties (Bram De Meester, Arcadis)
  • Energieprestatiecontracten voor NZEB (Sven Wuyts, Factor4)
  • Nederlandse E=0 renovatiewinkels (Ad Straub, TU Delft)
  • Energieneutraal wonen en verwarmen: een geslaagd huwelijk! (Jeroen Soenens, Ingenium)
  • Monitoring van de eerste passiefschool van het Gemeenschapsonderwijs (Johan Cré, Istema - Joerie Alderweireldt, 3E)
  • Gevelrenovatiestrategieën (Joni Staljanssens en Stéphanie Mangé, Bureau Bouwtechniek)
  • Ervaringen uit begeleiding van lokale besturen (Els Vanden Berghe, Passiefhuis-Platform)

Het NZEB Symposium vindt plaats op donderdag 27 november in AREA42 in Brussel. Het is een opportuniteit om je onder te dompelen in boeiende projecten, bij te blijven met de nieuwste trends én contacten te leggen met de ruim driehonderd aanwezige bouwactoren (gaande van architecten, bedrijfsleiders en projectverantwoordelijken tot energiedeskundigen, lokale besturen, studiebureaus en ingenieurs). Dit jaarlijkse symposium wordt georganiseerd door Passiefhuis-Platform.

 

Volledig programma en inschrijvingen: www.nzeb.be

Organisatie: Passiefhuis-Platform
Sponsors: Cellumat, Recticel, Wienerberger, Isover
Met steun van: Vlaams Energieagentschap en Leefmilieu Brussel
Met medewerking van: Bond Beter Leefmilieu