Doorzoek volledige site
20 november 2014 | NICKI JANSSENS

Juul Vanleysen geeft lezing tijdens derde editie Architectenhuiskamer

Sfeerbeeld Architectenhuiskamer Editie 02 Illustratie | Willem Verhaeg

Vrijdag 5 december strijkt Architectenhuiskamer neer in de binnenstad van Hasselt. In het oude gouvernementsgebouw, gelegen in de Lombaardstraat, zal Juul Vanleysen aan het begin van de avond het woord nemen waarna er gediscussieerd en nagekaart kan worden bij een hapje en drankje.

Het project Architectenhuiskamer werd een jaar geleden gelanceerd op initiatief van een groep creatieve en enthousiaste alumni en docenten verbonden aan de faculteit architectuur van de UH Diepenbeek. Driemaal per jaar organiseren ze een avond waar afstuderende studenten, docenten, architecten en geïnteresseerden op een informele en spontane manier contacten kunnen leggen, ervaringen kunnen delen, debatteren en discussiëren. Kortom, een avond waarop bruggen worden gebouwd tussen alle spelers binnen het ruime architectuurveld.

Na de try-out versie op de gelatinesite en editie 02 met het tijdelijke Paviljoen voor De Unie Hasselt-Genk aan het kanaal in Hasselt als decor, mag het oude gouvernementsgebouw zich opmaken voor de derde editie van Architectenhuiskamer. In dit unieke, historisch pand in de binnenstad zal Juul Vanleysen het thema van de avond brengen.

Wie er graag bij wil zijn, kan zich inschrijven via architectenhuiskamer@gmail.com voor 1 december. Sfeerbeelden van de vorige edities, kan je terugvinden op de facebookpagina.