Doorzoek volledige site
21 november 2014 | JEROEN SCHREURS

ISH-beurs 2015: vooruitblik

The Bathroom Experience Illustratie | Messe Frankfurt Exhibition GmbH - Pietro Sutera
Logo Messe Frankfurt
The Bathroom experience Illustratie | Messe Frankfurt Exhibition GmbH - Pietro Sutera
Airconditioning Illustratie | Messe Frankfurt Exhibition GmbH - Jochen Günther
Overzicht hal Illustratie | Messe Frankfurt Exhibition GmbH - Petra Welzel

Van 10 tot 14 maart open de Messe in Frankfurt z’n deuren voor ISH, de grootste beurs ter wereld voor de badkamerdesign, airconditioning-technologie en hernieuwbare energie. Naast enkele belangrijke thema’s, zoals energie-efficiëntie, nodigt de beurs vanaf dit jaar ook telkens een gastland uit. Die eer valt dit jaar te beurt aan Polen.

Innovatieve technologieën voor de badkamer

ISH opent dit jaar met de slagzin ‘comfort ontmoet technologie’. De beurs gaat op zoek naar nieuwe technologieën die zowel het leven van bewoners makkelijker maken als energiebesparende oplossingen bieden. Dat gebeurt onder andere rond de volgende vier thema’s: duurzame sanitairoplossingen, energie-efficiënte verwarming , milieuvriendelijke airconditioning en ventilatietechnologie. De badkamer neemt daarbij een centrale plaats in met een ‘Pop up my bathroom’-hal, waar vaklui en badkamerexperts de nieuwste trends kunnen bespreken. Het onderzoeksproject ‘Badkamer van de toekomst’ van de Duitse bond voor sanitair, verwarming en airconditioning samen met de Kunst en Design-universiteit in Offenbach is daar een blikvanger. De designstudenten hebben nieuwe producten uitgewerkt waarmee ook oudere mensen langer onafhankelijk in hun eigen huis kunnen wonen.
Het thema ‘Future Buildings’ gaat voort op die energie-efficiëntie. Europa kan zijn afhankelijkheid van buitenlandse energie laten dalen door te bouwen met energiezuinige producten en hernieuwbare energie. Daar zijn wel nieuwe technologieën en oplossingen voor nodig, en ISH biedt met bijna 2500 standhouders daar een grote variëteit in aan.


Polen is eerste gastland

Een opvallende nieuwigheid dit jaar is de introductie van een gastland op de beurs, voor de eerste editie is gekozen voor Polen. De oostelijke buur van Duitsland bijt om twee redenen de spits af. Die keuze zet de decennialange vriendschap tussen het gastland en Duitsland in de verf en erkent ook de jarenlange inspanningen van de Poolse en Duitse overheden om milieuvriendelijk en energie-efficiënt te bouwen. Zo heeft Poolse regering in 2009 het ‘GreeEvo’-initiatief opgestart, waarbij het groene ondernemingen helpt om bekendheid te verwerven op de internationale markt. Een speciale plaats op de ISH-beurs past goed in dat plaatje.

 

Bijna 200.000 bezoekers

ISH blijft een belangrijke internationale ontmoetingsplaats voor de bouwwereld. Een derde van de bijna 200.000 bezoekers komt van buiten Duitsland. Bij die bezoekers horen meer dan 40 procent leidinggevenden die beslissingen kunnen nemen voor hun bedrijf. Aanwezig zijn is dus belangrijk voor iedereen uit de sector.

 


40 gratis tickets

Messe Frankfurt geeft 40 dagtickets weg aan de lezers van Architectura. Stuur een mailtje naar kristof.nelis@messefrankfurt.be met als onderwerp “Gratis ticket ISH - Architectura”. Het ticket wordt u vervolgens via e-mail toegestuurd, zolang de voorraad strekt.
Dagtickets kosten 17€ in voorverkoop en 37€ aan de kassa. Doorlopende tickets kosten 46€ in voorverkoop en 80€ aan de kassa.
Alle tickets zijn in voorverkoop uitsluitend online verkrijgbaar.