Doorzoek volledige site
25 november 2014 | KEVIN MOENS

Succesvolle eerste editie Bouwdetails in de praktijk

Met 250 deelnemende bouwprofessionals- architecten,studiebureaus en aannemers en met dank aan de Federatie van Algemene Bouwaannemers, de Nationale Raad van Dak- en Dichtingswerken (BEVAD, Confederatie Bouw Dak), de Confederatie Bouw Limburg, VDAB, Esco Limburg 2020 en WTCB bestempelt organisator CeDuBo de eerste editie van Bouwdetails in de praktijk in Centrum Duurzaam Bouwen in Heusden-Zolder als een zeer groot succes. 

Inhoudelijk was het programma in twee blokken ingedeeld. In de namiddag werd er aandacht besteed aan de ruwbouw, ’s avonds kwam het dak aan bod. Om deze thema’s tot leven te brengen, koos Cedubo voor een vernieuwende aanpak. Naast een reeks van lezingen werden ook productdemonstraties gegeven door 14 producenten van bouwmaterialen – een praktijkgerichte aanpak die erg werd geapprecieerd door de deelnemers. Deze demonstraties werden verschillende keren herhaald, waardoor de deelnemers elke gewenste toepassing konden leren kennen.

 

Productdemonstraties

“De aanpak die we bij dit nieuwe evenement hanteerden, werd niet alleen fel gesmaakt door de deelnemers,” zegt Bart van de Pol, zakelijke coördinator bij Centrum Duurzaam Bouwen. “Ook onze commerciële partners waren zeer gecharmeerd door de nieuwe aanpak. We hadden al een beetje geëxperimenteerd met de formule bij een eerder evenement rond luchtdichtheid, maar het was de eerste keer dat we productdemonstraties deden op een dergelijke schaal. Veertien partners kregen acht sessies van 20 minuten de tijd om hun producten en diensten voor te stellen. Heel wat van hen konden alles bij elkaar aan een honderdtal relevante professionals hun verhaal doen, ingaan op concrete vragen en waardevolle contacten leggen. Hoewel we altijd bekijken hoe we onze aanpak verder kunnen verbeteren, zijn we erg blij met de enthousiaste reacties van onze partners!”