Doorzoek volledige site
26 november 2014 | KEVIN MOENS

Wolken als inspiratiebron voor plafond kantoor Velux in Beijing

Het kantoor van Velux in Beijng heeft schuine buitenmuren die de aandacht vestigen op de ramen en dakramen van het bedrijf. Bovendien zorgt een extreem energiezuinig verwarmings- en koelsysteem in combinatie met betonkernactivering voor een comfortabele werkomgeving in het pand. Aangezien betonkernactivering een ononderbroken luchtstroom vraagt, koos Velux voor de Rockfon Eclipse-plafondeilanden.

 Door hun positie onder het structurele plafond zorgen ze niet alleen voor de vereiste luchtcirculatie, maar weerkaatsen ze ook het natuurlijke daglicht door het hele gebouw. “Die aanpak tilt het gebouw naar een hoger niveau, want het ziet er verfijnder uit dan de traditioneel verlaagde plafonds waarmee de mensen vertrouwd zijn. Het biedt een nieuwe indruk die ze niet gewend zijn,” aldus Jan Engberg, Director of Production bij Velux China.

De populariteit van de plafondeilanden groeit volgens de producent met rasse schreden. Ze hangen horizontaal langs, evenwijdig met of in een lichte hoek op de soffiet. "Dankzij hun flexibiliteit, de vele ontwerpmogelijkheden, hun akoestische prestaties en hun compatibiliteit met betonkernactivering worden ze stilaan de standaardoplossing voor ruimten waar traditionele systeemplafonds niet mogelijk zijn," klinkt het bij Rockfon. Rockfon Eclipse eilanden zijn nu verkrijgbaar in alle kleuren en vormen.

 

Lees  hier hoe Rockfon Eclipse eilanden toegepast werden in andere projecten in Inspired By You, het jaarlijkse ROCKFON overzicht van de nieuwste trends op het gebied van ontwerp en architectuur. 

GERELATEERDE DOSSIERS