Doorzoek volledige site
26 november 2014 | KEVIN MOENS

Hoe klinkt de sfeer in een restaurant?

Arabelle Mairlean.
Arabelle Mairlean.
Arabelle Mairlean.
Arabelle Mairlean.
La Croustade.
La Croustade.
La Croustade.

Natuurlijk zijn de kwaliteit van het eten, de gastvrijheid en de ambiance de belangrijkste aspecten in een restaurant. Bij de inrichting van een restaurant wordt doorgaans dan ook goed nagedacht over hoe de sfeer die men wil creëren er uit ziet. Toen Arabelle Meirlaen besloot haar restaurant te creëren in haar oude woonhuis, besteedde ze niet alleen aandacht aan het visuele aspect, maar ook aan geur en geluid. De Rockfon Eclipse eilanden maken deel uit van dat concept. 

Arabelle Meirlaen kookt volgens een geheel eigen vrouwelijk intuitie. "Mijn keuken vertegenwoordigt voor mij hoe ik het leven zie: mooi, smaakvol, spannend en vol van emotie en liefde. Evenwicht is hierin uiterst belangrijk.” In het interieur werd dit zichtbaar gemaakt door het gebruik van ronde vormen: rond meubilair, een ronde haard, ronde openingen in de wanden. Om te voorkomen dat het gepraat van de gasten, het geluid uit de open keuken en de achtergrond muziek voor een onprettig ambiance zouden zorgen, werden er ronde plafondeilanden geplaatst.

 

Restaurant La Croustade in Heusy-Verviers koos juist voor een exterieur en interieur past bij de klassiek Franse keuken die er geserveerd wordt. De hoge plafonds en raampartijen zorgden er echter voor het geluid te lang na galmde in de ruimte. Dit leidde tot slechte verstaanbaarheid van de gesprekken van de gasten met als gevolg dat zij harder tegen elkaar gingen praten. De chef en zijn echtgenote vonden het echter uiterst belangrijk dat de gezellige en levendige sfeer van een vol restaurant niet verloren ging én dat een eventuele oplossing paste in het interieur. Vierkante plafondeilanden in dezelfde grijze tint als het bestaande plafond boden de oplossing. "Door hun schutkleuren vallen ze bijna niet op en door hun hoge geluidsabsorberende eigenschappen zorgen ze voor een prettige akoestiek," klinkt het. 

"De populariteit van de plafondeilanden groeit met rasse schreden. Ze hangen horizontaal langs, evenwijdig met of in een lichte hoek op het bestaande plafond. Dankzij hun flexibiliteit, de vele ontwerpmogelijkheden, hun akoestische prestaties en hun compatibiliteit met betonkernactivering worden ze stilaan de standaardoplossing voor ruimten waar systeemplafonds niet mogelijk zijn," legt Rockfon uit. 


Rockfon Eclipse eilanden zijn nu verkrijgbaar in alle kleuren en vormen. 

Lees hier hoe Rockfon Eclipse eilanden toegepast werden in andere projecten in Inspired By You, het jaarlijkse ROCKFON overzicht van de nieuwste trends op het gebied van ontwerp en architectuur. 

 

GERELATEERDE DOSSIERS