Doorzoek volledige site
30 november 2014 | SIMON SCHREURS

Meer rust in de keuken met de Metric Select keukenmengkraan

Hansgrohe, producent van douches, keuken- en badkamerkranen, introduceert een nieuwe keukenmengkraan. De Metric Select wil zowel de topkok als de keukenchaoot het leven gemakkelijker maken.

Koken: voor de een ontspanning, voor de ander een stresserend plichtnummertje. Goed nieuws voor beiden en vooral voor hij die met zijn twee vuile linkerhanden geen blijf weet. De Metric Select wil de chaos in de keuken een tikkeltje reduceren. Dankzij de grote Select-knop kan je immers de kraan aan- of uitzetten, ook al heb je je handen vol.

 

Hoe werkt dat?

De kraan heeft naast een traditionele bedieningsgreep een extra aan- en uitknop bovenop de uitloop. Met die Select-knop kun je de waterstroom aan- of uitzetten, zonder dat je de hele kraan besmeurt met vuile handen. Je kan de knop namelijk bedienen met handrug, elleboog, neus of andere lichaamsdelen, zo u wil.

Uiteraard kun de Metris ook bediend worden via zijn greep waarmee je de watertemperatuur en de sterkte van de waterstroom kiest. Om niet de hele tijd je kraan open en toe te moeten draaien, is er de Select-knop. Met een druk op de knop stroomt het water dan volgens de ingestelde temperatuur en sterkte. De knop werkt volgens een mechanische techniek die al eerder gebruikt werd bij Hansgrohes badkamerkranen om van straalsoort te wisselen. Extra troef tot slot is de uitloop die tot 360° kan zwenken, wat zeker bij een dubbele spoelbak handig kan zijn. De kostprijs ligt rond de €500.