Doorzoek volledige site
01 december 2014 | JEROEN SCHREURS

BIMcollab, de eerste OpenBIM issuemanagement-oplossing in de cloud

BIM Illustratie | Landmark

KUBUS introduceert een nieuw, BCF-gebaseerd platform voor issuemanagement in de cloud, gekoppeld aan o.a. Revit, ArchiCAD en Solibri: BIMcollab. Dat programma overbrugt de verschillen tussen BIM-applicaties en richt zich op de multidisciplinaire samenwerking tussen bedrijven in bouwprojecten. Deze nieuwe OpenBIM-tool is ontworpen om issues te communiceren en te beheren tijdens de ontwerp- en bouwfase van elk project waar BIM wordt ingezet.

“Bestaande issue managementoplossingen missen belangrijke toepassingen die voor een betrouwbare en soepele BIM-workflow kunnen zorgen. Daarom hebben we een krachtig maar eenvoudig issuemanagementplatform ontwikkeld, speciaal voor BIM.” zegt Erik Pijnenburg, directeur bij KUBUS.
 
Issues die met bijvoorbeeld Solibri Model Checker of BIMsight gevonden worden, kan je naar BIMcollab publiceren. De modelleur ontvangt automatisch een bericht en kan binnen zijn eigen modelleeromgeving (Revit, ArchiCAD, enz) direct naar de conflicterende objecten springen. Als er een oplossing is, kan je vervolgens met één klik het issue als ‘opgelost’ aan de BIM-manager rapporteren.

“Tijdens elk bouwproject krijgt men te maken met onverwachte problemen. BIMcollab versimpelt het proces door het opslaan, delen en beheren van issues te centraliseren,” zegt Ronald de Graan, directeur producten bij KUBUS. “Nog belangrijker is dat de juiste informatie voorhanden is waar je ze het hardste nodig hebt: in je BIM-modelleersoftware.”
 
BIMcollab is overal, altijd en vanuit elke apparaat te bereiken, zoals desktops, telefoons of tablets. Het is ook mogelijk om issues te maken door foto’s te nemen op de bouwplaats. Live verbindingen met BIMcollab zorgen altijd voor up-to-date informatie.
 
Op 26 november wordt BIMcollab gedemonstreerd tijdens het Solibri User Excellence Event. Voor meer informatie en inschrijven, Klik hier > 
BIMcollab is vanaf de eerste week van december beschikbaar.

 
Voor meer informatie: www.bimcollab.com