Doorzoek volledige site
01 december 2014 | JEROEN SCHREURS

US-led: Lichtcomfort in een strak design

Detail US-led
Werkruimte met US-led
Werkruimte met US-led

Met US-led introduceert ETAP een nieuwe generatie softlights met led-verlichting. Ze combineren energiezuinigheid met optimaal comfort in een strak design en zijn beschikbaar in drie inbouwhoogtes.

Zachte en aangename verlichting
Zoals hun naam aangeeft, zorgen softlights voor een zachte, aangename verlichting. Ze hebben een afgeschermde lichtbron, waardoor ze geen verblinding veroorzaken – ideaal voor de zorgsector en kantooromgevingen. Het licht wordt rechtstreeks via de primaire of onrechtstreeks via de secundaire optiek de ruimte ingestuurd. Het resultaat is een gelijkmatig en comfortabel verlichte ruimte.

 

Logische stap
De softlights van ETAP zetten al 25 jaar de toon in de markt. De overschakeling naar leds is de volgende, logische stap. US-led behoudt de typische kenmerken van softlights en combineert ze met een nieuwe look.

 

Rendement én comfort
US led staat voor optimaal comfort en rendement dankzij een speciaal ontwikkelde optiek. Het gebruik van microprisma’s en diffusorfolie zorgt voor een lage verblindingsgraad (UGR < 19), waardoor US-led ook geschikt is voor kantoorverlichting. Voor gangen, vergaderzalen en recepties zijn er versies met een hogere lichtstroom (tot 4000 lm) beschikbaar (UGR < 19 of < 22), waardoor het aantal armaturen kan worden beperkt. De hoge armatuurefficiëntie (tot 120 lm/W) en behoudfactor (97%LLMF) en de lange levensduur van de leds maken US-led tot de meest efficiënte softlight op de markt.

 

Vernieuwd design
De primaire optiek van US-led bestaat uit één gesloten en naadloos geheel. Dat beschermt de leds en zorgt voor een strakke uitstraling.

 

Veelzijdig
De US-reeks is beschikbaar in drie inbouwhoogtes: 120 mm, 80 mm en 40 mm. Daardoor kunnen ze in zowat elk type plafond geïnstalleerd worden.

GERELATEERDE DOSSIERS