Doorzoek volledige site
08 december 2014 | HANNE GOOSSENS

Provincie West-Vlaanderen schrijft Prijs voor Architectuur uit

Illustratie | Provincie West-Vlaanderen
Illustratie | Provincie West-Vlaanderen

Provincie West-Vlaanderen schrijft in 2015 een nieuwe Prijs voor Architectuur uit. Deze prijs wordt vierjaarlijks uitgereikt. De bekroning geldt specifiek voor realisaties van de laatste vier jaar en is niet themagebonden. Laureaten uit de vorige editie, die dateert uit 2011, zijn onder andere An Fonteyne en Jitse Van Den Berg.

Om kans te maken op de Prijs voor Architectuur van West-Vlaanderen moet de architectuurrealisatie in West-Vlaanderen gelegen zijn of moet de architect in West-Vlaanderen geboren zijn of wonen. Een architect die ingeschreven staat op de tabel van architecten of op de lijst van architecten-stagiairs van de Orde van Architecten in West-Vlaanderen, maakt ook kans om te winnen.

 

Deelnemen

Het wedstrijdreglement en het deelnemingsformulier zijn hier terug te vinden. Architecten die willen deelnemen kunnen hun deelnemingsformulier inzenden tot uiterlijk 16 maart 2015 naar het volgende adres:

Provincie West-Vlaanderen – Dienst Cultuur
Prijs voor Architectuur 2015
t.a.v. Wendy Leplae
Kon. Leopold III-laan 41

8200 Sint-Andries

De hoofdprijs bedraagt 5.000 euro. Er worden ook premies toegekend, zoals de premie van de Provinciale Raad van de Orde van Architecten en Archipel.