Doorzoek volledige site
08 december 2014 | HANNE GOOSSENS

Nemetschek Scia organiseert The Art of Structural Design 2015

Illustratie | Nemetschek Scia
Illustratie | Nemetschek Scia

Nemetschek Scia organiseert voor de negende keer de Internationale Engineering Contest. Het motto van deze editie is The Art of Structural Design. De wedstrijd is bedoeld voor bouwkundige en civiele ingenieurs en staat open voor alle gebruikers van de software die door Nemetschek Scia wordt ontwikkeld en verdeeld. 

Nemetschek Scia werd in 1974 opgericht en viert dit jaar zijn veertigste jubileum. Het bedrijf is wereldwijd een toonaangevende ontwikkelaar van software voor constructieontwerp en –analyse met ondersteuning van de Open BIM filosofie. Scia is een 100%-dochteronderneming van Nemetschek AG.

 

Werking van de International Engineering Contest

Om deel te nemen aan de International Engineering Contest, moet men gebruiker zijn van Scia Engineer of Allplan Engineering. Volgens de CEO van Namatschek Scia, doctor ingenieur Jean-Pierre Rammant, wil het bedrijf met deze wedstijd de gebruikers in de constructiewereld in de kijker zetten. Zo wil Scia tonen hoe deze gebruikers een speciale bijdrage leveren aan het wereldwijde bouwkundige landschap.

Een internationale jury met erkende experts en deskundigen beoordeelt de inzendingen. Zij zal vooral letten op originaliteit, technische complexiteit, uitstraling en innovatief gebruik van de software van Scia. De organisator wil echter verder gaan dan de opbouw en de esthetische vormgeving van de bouwprojecten. Dit jaar zal de jury dan ook aandacht vestigen op veiligheid, stabiliteit onder zware of speciale omgevingsfactoren, ecologie, duurzaamheid, innovatie, creatief denken en hoe de gebruiker een BIM-workflow inzet.

 

Prijzen

De deelnemende projecten worden in vier categorieën opgedeeld: gebouwen, civiele constructies, industriële gebouwen en installaties en speciale projecten. Per categorie kiest de jury een winnaar. Daarnaast geeft ze ook de Prize of the Jury weg. Elk van deze winnaars wordt beloond met 1500 euro. Vanaf deze editie kent de jury ook een Prize of the Public toe via de sociale mediakanalen van Scia. Alle winnaars krijgen een persoonlijke korte film over hun project aangeboden. Nemetschek Scia zal alle inzendingen publiceren in het boek The Art of Structural Design 2015 en vervolgens als hardcover verspreiden over pers en media, professionele verenigingen en belangrijke spelers en organisaties in de bouwbranche. Het boek zal ook gratis beschikbaar zijn als e-book voor mobiele toestellen.

De vorige editie in 2013 brak alle records: er werden 127 projecten voorgesteld, ingezonden door 97 ingenieursbureaus en constructiebedrijven uit 28 landen. De winnaars kwamen toen uit België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Slowakije en China.

Wie wil deelnemen, kan dat tussen 1 december 2014 en eind februari 2015. Praktische informatie en het wedstrijdreglement zijn terug te vinden op de website van Nemetschek Scia.

GERELATEERDE DOSSIERS