Doorzoek volledige site
04 december 2014 | KEVIN MOENS

Batifaçade gaat opnieuw op zoek naar mooiste gevelrenovaties

Batibouw, de jaarlijkse hoogmis voor bouwminnend België, organiseert voor de tweede keer de wedstrijd Batifaçade. Met deze wedstrijd worden interessante gevelrenovaties in de kijker geplaatst en bekroond. Zowel bouwheren als architecten kunnen zich inschrijven via de website www.batifacade.be. Tijdens de prijsuitreiking op 4 maart 2015 maken drie kandidaat-projecten kans op de publieks-, jury- of persprijs.

Voor de organisatie werkt Batibouw samen met mediapartners LiviosBeter Bouwen & Verbouwen en Architectura.be. Alle partners hebben een hart voor verbouwen en renoveren, een tendens die Batibouw de laatste tien jaar ook steeds meer onder zijn bezoekers heeft waargenomen. Met deze wedstrijd laten de verschillende partners zien hoe een make-over van de gevel het algemeen uitzicht van een woning naar een hoger niveau kan tillen.

 

Schrijf je nu in!

Kandidaten die met hun mooie gevelrenovatie willen deelnemen, kunnen zich op de website inschrijven. Alle gevelrenovaties van particuliere eengezinswoningen die in België zijn gerealiseerd en nog niet ingediend werden tijdens de voorgaande editie van Batifaçade, komen in aanmerking. Een interessante gevelrenovatie staat uiteraard centraal. Woningen die (bijna) volledig afgebroken en heropgebouwd werden, komen niet in aanmerking. De structuur van de oorspronkelijke woning op de voor-foto moet nog herkenbaar zijn in de na-foto na de gevelrenovatie. Deelnemers kunnen projecten indienen tot en met 6 januari. 

Kort daarna zal een vakjury een selectie te maken van alle projecten om zo te komen tot een shortlist van 10 projecten. Daarna kan het online stemmen beginnen. De online stemmen bepalen wie tijdens de prijsuitreiking op Batibouw op 4 maart naar huis zal gaan met de publieksprijs. Verder kiest zowel een architecten- als een persjury welk project uit de shortlist respectievelijk de prijs van de architectenjury en de persjury wint.

Meer info: www.batifacade.be

 

Organisatie Batifaçade

Batifaçade is een organisatie van Batibouw. Daarvoor werkt de organisator samen met Beter Bouwen & Verbouwen / Tu batis, je rénoveArchitectura.be en Livios.be