Doorzoek volledige site
09 december 2014 | LIESA VAN DYCK

Cybex PRIAM: een eerbetoon aan Eames

De PRIAM: een combinatie van vorm en functionaliteit Illustratie | Cybex
De PRIAM heeft als doel de smaak van volwassenen die aan het ouderschap beginnen te weerspiegelen Illustratie | Cybex
De PRIAM Illustratie | Cybex

Ray en Charles Eames waren niet enkel man en vrouw, ze waren ook bekenden op het gebied van gestroomlijnd, modern en minimalistisch werk. De PRIAM uit de CYBEX PLATINUM collectie is een eerbetoon aan het werk van de Eames: een wandelwagen die modern is en toch comfortabel aanvoelt.

 

 Het bekende echtpaar creëerde een “Eames-look” die een onuitwisbaar spoor heeft nagelaten in de architectuur, meubelontwerp, industrieel ontwerp, graphics, de schone kunsten en zelfs de filmindustrie. "Als het niet functioneel is, is het niet mooi," zei Charles Eames.

 

Ouderschap

De PRIAM is erg beïnvloed door het leven van vandaag: het ontwerp is afkomstig uit de wereld van interieurs, met een specifieke verwijzing naar de klassieke meubels van Eames. De PRIAM heeft als doel de smaak van volwassenen die aan het ouderschap beginnen te weerspiegelen. 

 

Functionaliteit

De combinatie van vorm en functionaliteit is eigen aan de PRIAM. Hij is stevig en veelzijdig, maar toch licht. Eén frame vervult drie functies, van de eerste babymaanden tot de vroege kinderjaren.