Doorzoek volledige site
09 december 2014 | JORIS VLIEGEN

Designbestrating Virage wint FEBE-prijs

Een evenwicht tussen beton en gras zorgt voor een indrukwekkend lijnenspel. Illustratie | rca press
De tegel maakt het mogelijk om originele en verrassende patronen te leggen. Illustratie | rca press
Marlux combineert met Virage zowel complexe producteisen als eenvoud. Illustratie | rca press

Marlux heeft met Virage de Elements Award 2014 van de Federatie van de Betonindustrie gewonnen. De waterdoorlatende tegel overtuigde met zijn designlook en veelzijdigheid de prefab betonsector.

Esthetisch en functioneel

Marlux kreeg de prijs voor meest opmerkelijke prefab betonrealisatie in de categorie ‘Small Scale Precast’, voor projecten met kleinschalige elementen. De waterdoorlatende Virage meet dertig op dertig centimeter en maakt het mogelijk om originele en verrassende patronen te leggen: van excentrieke cirkels over speelse golven tot organische kronkels. Zo kan een evenwicht tussen enerzijds beton en anderzijds gras of kiezel voor een indrukwekkend lijnenspel zorgen. De jury beoordeelde Virage als “een esthetisch verantwoord en tegelijk functioneel betonproduct dat een duurzame infiltratie van regenwater mogelijk maakt. De tegel is een mooi object op zich en kan zeer veel architecturale stijlen aan.”

 

Ecologisch design

Ludo Monten, Product Development Manager bij Marlux: “Met Virage krijgen tuinliefhebbers een ecologisch designalternatief voor de klassieke waterdoorlatende bestratingen die vandaag op de markt zijn. We ontwikkelden het product samen met ontwerpers van bundl, omdat we sterk geloven in de synergie met een extern designbureau. Deze prijs is dan ook een leuke erkenning voor onze continue investering in innovatieve producten.” Marlux combineert met Virage dus zowel complexe producteisen als eenvoud. Stradus Infra, het zusterbedrijf van Marlux, verdeelt de bestrating op de publieke markt.