Doorzoek volledige site
09 december 2014 | JORIS VLIEGEN

Willco Products lanceert lastenboeken op maat

Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | facesofcontent.com

Lastenboeken zijn in de bouwsector niet meer weg te denken. Voor alle producten of systemen moet er een duidelijke beschrijving zijn van hoe ze verwerkt moeten worden, maar het gevolg daarvan is vaak een kluwen van lastenboeken. Willco Products zorgt voor een oplossing door lastenboeken op maat beschikbaar te stellen.

Kant-en-klaar door filtersysteem

Vanaf nu kunnen architecten of vakmannen de meest gebruikte lastenboeken kant-en-klaar terugvinden op de website van Willco Products. Momenteel staan 503 verschillende Nederlandstalige lastenboeken online in het gelijknamige submenu op de downloadpagina. Verder beschikt de website over een filtersysteem om het ruime aanbod van lastenboeken te doorzoeken. Na het invullen van enkele gegevens start een kleine vragenronde van maximum vijf vragen. Bijvoorbeeld: welk buitengevelsysteem wenst u? Mogelijke antwoorden zijn: met isolatie of zonder isolatie. Aan de hand van dergelijke schiftingsvragen komt de architect of vakman tot het gewenste lastenboek.

 

Instructies voor aanpassingen

Bovendien stelt Willco Products beknopte informatie over de producten ter beschikking door simpelweg met de cursor over de productnaam te gaan. Vervolgens kan het lastenboek in de vorm van een Word-bestand worden gedownload. De reden hiervoor is dat het document zo nog aangevuld of aangepast kan worden. Bij een eerste gebruik van de lastenboeken biedt Willco Products een PDF met instructies aan. Daarin staat duidelijk uitgelegd, aan de hand van tekst en screenshots, hoe de lastenboeken kunnen worden bewerkt.