Doorzoek volledige site
10 december 2014 | JEROEN SCHREURS

Vastgoedontwikkelingen onder de loep op Brussels Real Estate 2015

Brussels Real Estate 2015

Op 29 januari organiseert Management Producties het jaarlijks drukbezochte evenement Brussels Real Estate, waar experts de actuele vastgoedontwikkelingen, trends en projecten uit het Brussels gewest aan de sector voorstellen. De woningmarkt, kantorenmarkt en het retailvastgoed komen aan bod. Al meer dan honderd managers hebben zich ingeschreven.

Rudi Vervoort, Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, opent het seminarie, gevolgd door Paul Dujardin. Hij is CEO en artistiek directeur van het Paleis van Schone Kunsten in Brussel, dat staat voor kwaliteit, artistieke uitwisselingen en een agora is voor cultuur-maatschappelijke ontwikkelingen. Dujardin geeft zijn visie op de toekomst van de bontgekleurde wereldstad Brussel.

Vervolgens krijgt u overzichten van de respectievelijke vastgoedmarkten: Cédric Van Meerbeeck van Belgium Research DTZ praat over de kantorenmarkt, Julien Manceaux, senior economist ING Belgium presenteert de laatste ontwikkelingen bij de woningen en Jef Van Doorslaer, directeur bij Cushman en Wakefield, geeft een overzicht van de kansen bij het retailvastgoed.

Het seminarie stelt ook enkele spraakmakende projecten voor, zoals de duurzame wijk Tivoli aan Tour en Taxis. Daar komen meer dan 450 nieuwe woningen, twee crèches, een incubator voor bedrijven, winkels, een klein park en openbare ruimten. Gert Nys, directeur-generaal van Stadsvernieuwing citydev.brussels en Wim Straetmans, development manager bij Immo BAM, informeren over de ontwikkeling van deze duurzame wijk die innovaties omvat op sociaal, milieu- en economisch vlak. Aan de andere kant van het kanaal ontwikkelt Equilis 'Docks Bruxsel - New Shopping District'. Het is momenteel een van de grootste werven in het Brussels Gewest. Olivier Weets, development manager van Equilis, informeert u over de ontwikkeling van dit symbool van de Brusselse stadsvernieuwing.
 

Na de lezingen is er tijd voor een netwerkmoment. Zie hieronder de agenda voor een gedetailleerd overzicht.