Doorzoek volledige site
11 december 2014 | KEVIN MOENS

Leefmilieu Brussel maakt programma februari-juni 2015 bekend

Gids Duurzame Gebouwen.

Leefmilieu Brussel heeft zijn programma voor februari-juni 2015 bekend gemaakt. Daarin vinden we tal van opleidingen terug die ingaan op duurzaam bouwen en een antwoord bieden vragen over de uitvoering, het ontwerp en het maken van duurzame keuzes. 

Leefmilieu Brussel biedt deze opleidingen aan op maat van professionelen die actief zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Elke opleiding wordt gegeven door gespecialiseerde studiebureaus en sprekers. Deelnemers komen in aanraking met theoretische gegevens, technische informatie en illustraties via praktijkvoorbeelden of –bezoeken.

Een greep uit het opleidingsaanbod ziet er als volgt uit:

 

  • Renovatie met een hoge energie-efficiëntie: technische details
  • Isolatiematerialen: hoe kiezen?
  • Duurzamer werfbeheer
  • Akoestiek: ontwerp en realisatie
  • Groendaken: van ontwerp tot onderhoud
  • ….

Het volledige aanbod vindt u hier of in onze agenda terug.

 

Facilitator duurzame gebouwen

Leefmilieu Brussel huistvest ook een Dienst Facilitator Duurzame Gebouwen. Dit is een team van onafhankelijke experten dat u kan begeleiden bij de aanpak van uw project. Bij elke fase van het project kan u beroep doen op deze deskundigen voor algemene informatie, maar ook voor zeer technische vragen. U kan het team contacteren via facilitator@leefmilieu.irisnet.be of via 0800/85.775.

 

Gids duurzame gebouwen

Leefmilieu Brussel lanceerde ook de Gids Duurzame Gebouwen die u hulp biedt bij het ontwerpen van een project dat rekening houdt met alle duurzaamheidsaspecten zoals energie, mobiliteit en comfort. De aanbevelingen van de Gids Duurzaam Gebouwen worden oppgesteld door een multidisciplinair team van experten. De Gids is via computer, tablet of smartphone gratis toegankelijk.