Doorzoek volledige site
06 januari 2015 | ANKE GEELEN

Interactief communicerende huisautomatisering

Met de huisautomatisering B-Tronic van Becker-Antriebe kan de status van onder andere aandrijvingen en besturingen in huis met de vingertoppen worden gecontroleerd. Illustratie | Becker
Interactief en gebruiksvriendelijk Illustratie | Becker

De Duitse producent Becker-Antriebe GmbH ontwikkelde het huisautomatiseringssysteem B-Tronic. Deze draadloze huisautomatisering geeft naast op- en neer bevelen, ook weer in welke positie de rolluiken zich op dat moment bevinden. Door de KNX technologie kan het systeem interactief communiceren. 

Gelijkvloers zien wat er op zolder gebeurt

Met de CentralControl CC51 kunnen aandrijvingen en sensoren van rolluiken of zonweringen, of systemen voor verlichting, energiemanagement, beveiliging, audio en video, huishoudtoestellen enzovoorts bestuurd worden. Een groot deel van de toestellen die aangesloten zijn op dit systeem kunnen hun status terugmelden aan de centrale. Zo kan een gebruiker altijd zien in welke positie zijn rolluiken, verwarmingskleppen of zonwering zich bevinden.

Als gebruiker kan je zelf besturingsscenario's op maat programmeren. De aanraking van een icoontje op de touchscreen van de CC51 zorgt ervoor dat het systeem een bepaalde set van opdrachten uitvoert. Zo kan je 's avonds bijvoorbeeld de plafondlichten dimmen en gelijktijdig een sfeerlamp inschakelen of gelijktijdig de rolluiken aan de zonzijde van een huis naar beneden sturen.

 

Bestuurbaar via internet

Een bijkomend voordeel van deze interactieve huisautomatisering is dat de bediening mogelijk is via smartphone, pc of tablet. Hiervoor is er een LAN- of WLAN-verbinding nodig. Als het WLAN-signaal van de router beveiligd is, kan men de verbindingsidentificatie meteen manueel in de CC51 ingeven. Eens dit gebeurd is, zijn alle aangesloten installaties in een gebouw via smartphone, pc of tablet bestuurbaar. 

GERELATEERDE DOSSIERS