Doorzoek volledige site
12 januari 2015 | KEVIN MOENS

Volle zaal voor NAV-colloquium ‘Samen een project realiseren’

Zowel individuele architecten als architectenkantoren gaan steeds vaker samenwerken met een andere architect of kantoor. NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, zette daarom alle aandachtspunten op een rij tijdens haar colloquium dat eind vorig jaar plaatsvond in Mechelen. 

Wie met een collega-architect in zee wil gaan, beseft nu meer dan ooit: goede afspraken maken goede vrienden. Dat was dit jaar het credo van het NAV-colloquium. Ruim 130 deelnemers kregen er meer inzicht in de concrete afspraken bij een samenwerking. Experts in uiteenlopende domeinen gaven een overzicht van de do’s en don’ts en beantwoordden tal van vragen.

Ingrid Larik (Flexvia-Coaching) stak van wal met een reeks tips om succesvol samen te werken. Vervolgens nam Meester Bart Goossens  (GSJ advocaten) de juridische valkuilen van samenwerken onder de loep. Pieter Scheers (CEA Belgium) deed dan weer de verzekering van een samenwerking uit de doeken. Daarna volgde een overzicht van de fiscale en boekhoudkundige verplichtingen door Raf Dom (SBB Accountants & Adviseurs). Als afsluiter illustreerde architect Karel De Mulder (A2D Architects) hoe afspraken leiden tot een beter eindresultaat.

Het colloquium mocht ook dit jaar op flink wat belangstelling rekenen. Met 135 aanwezige architecten was het Auditorium N-Allo in Mechelen tot de nok toe gevuld.

Dit colloquium kwam tot stand met de structurele steun van CEA Belgium, Ar-co, EUROMAF en Protect.