Doorzoek volledige site
21 januari 2015 | JEROEN SCHREURS

Auditorium 'Het Notenhof' geeft congrescentrum stijlvolle uitbreiding

‘Het notenhof’ is een congrescentrum dat op het domein van het Algemeen Ziekenhuis Groeninge in Kortrijk en is een uitbreiding van een bestaande villa. Die kreeg een herbestemming met een zestal vergaderzalen. Het gloednieuwe auditorium heeft een capaciteit van 230 personen omvat alle nodige ‘catering’-faciliteiten en technische ruimtes.

Dehullu Architecten ontwierpen het auditorium als een gebouw met een eigen identiteit, als een plek waar personeel en bezoekers zich kunnen afzonderen in een sfeer die anders is dan de steriele ziekenhuissfeer. Het ziekenhuis zelf en de bijhorende infrastructuur zijn ontworpen volgens een ‘streng’ cartesiaans assenstelsel, maar 'Het Notenhof' doorbreekt die opstelling met een boogvormige lijn, geïntegreerd in een groene omgeving. Die gebogen vorm komt trouwens terug in het metselwerk, waarvan de gevelstenen verticaal gemetseld zijn. Binnenin het gebouw valt vooral de centrale traphal op met verlichting van het kunstwerk ‘Light Blubs’, gemaakt door de Nederlandse kunstenares Pieke Bergmans.