Doorzoek volledige site
22 januari 2015 | KEVIN MOENS

De Vlaamse Renovatiedag: nieuw elan in de renovatiesector

Illustratie | Luc Roymans
Illustratie | Luc Roymans

Op zondagnamiddag 17 mei 2015 organiseren NAV, de Vlaamse architectenorganisatie vzw, en het tijdschrift Ik ga Bouwen & Renoveren al voor de 17de keer de Vlaamse Renovatiedag. Deze openhuizendag in Vlaanderen en Brussel helpt toekomstige verbouwers op weg naar een ontwerper voor hun renovatieproject. 

De renovatiesector staat in 2015 bol van de veranderingen. Zo gelden er vanaf 1 januari voor renovaties een aantal nieuwe energie-eisen. Daarnaast vinden er op financieel gebied meerdere hervormingen plaats: de woonbonus, de renovatiepremie, energiepremies, ... Voor de bouwaanvraagprocedure valt te verwachten dat  steeds meer gemeenten gaan werken via het zogenaamde Omgevingsloket  voor de digitale bouwaanvraag en de melding.

Naast het stof dat sowieso bij een renovatie komt kijken, dus stof genoeg om je als toekomstige verbouwer in te verdiepen.

De Renovatiedag gaat door op zondagnamiddag 17 mei 2015 en opnieuw zullen een honderdtal gerealiseerde renovaties te bezoeken zijn. Voor iedereen die denkt aan verbouwen alvast een datum om te noteren.

Ook de succesvolle infosessies “Renoveren is Informeren”, die het verbouwproces van A tot Z toelichten, zijn in 2015 bij te wonen. Dit op 26/05 te Antwerpen, 27/05 te Leuven en 08/06 te Gent.

Last but not least heeft de organisatie van De Vlaamse Renovatiedag voor de editie 2015 ook zelf nog een verandering in petto. Dit met de introductie van een fris en hedendaags logo.

 

Wenst u op de hoogte te blijven over alle gebeurtenissen rond De Vlaamse Renovatiedag editie 2015? Dan kan u zich alvast online registreren.

GERELATEERDE DOSSIERS