Doorzoek volledige site
22 januari 2015 | KEVIN MOENS

Promotiedag Duurzame Verlichting 2015 in het kader van International Year of Light 2015

Promotiedag Duurzame Verlichting 2014
Promotiedag Duurzame Verlichting 2014.
Promotiedag Duurzame Verlichting 2014.

Op donderdag 26 maart 2015 organiseren Groen Licht Vlaanderen en Energik vzw  samen met hun leden -de 9de editie van de Promotiedag Duurzame Verlichting.  Dit jaar sluit het evenement  aan bij het ‘International Year of Light 2015’ onder de titel ‘Sustainable Lighting in Flanders 2015’. Plaats van afspraak is de Sportoase in Leuven. 

“De timing zit goed voor duurzame verlichting,” klinkt het bij de organisatie. “Alle puzzelstukken vallen netjes in elkaar. Led is doorgegroeid tot  een mature lichttechnologie, oled komt steeds meer in beeld en lichtregelsystemen hebben hun nut bewezen  om te besparen. Ook het optimaal gebruik van daglicht is doorgedrongen dankzij de  koppeling met sensoren en controllers. Extra functionaliteiten rond monitoring, arbeidshygiëne, toegankelijkheid, veiligheid, commissioning, zorg, datatransfer, communicatie, onderhoud en nog veel meer kunnen toegevoegd worden aan onze verlichtingsinstallaties.”

Het Internet of Things (IoT) zal volgens de organisatie daarbij de poort vormen en aanleiding geven tot een nog slimmere en nog meer op mensen gerichte verlichting. “Met dit ‘International jaar van het licht 2015’ start dus in elk geval een nieuw tijdperk voor verlichting.”

Deze innovatieve thema’s zullen één voor één aan bod komen tijdens het seminargedeelte van dit lichtevenement, zowel voor toepassingen binnen onze gebouwen als voor toepassingen op het openbare terrein. De standhouders op de technologiebeurs zullen u daarbij kunnen informeren rond de toepasselijke producten, projecten en processen.

Reserveer 26 maart alvast in uw agenda en breng een bezoek aan de  9de editie van de ‘Promotiedag Duurzame Verlichting’. Het evenement past binnen het IWT-project Groen Licht Vlaanderen 2020, de verlichtingssector in transitie. De deelnemende standhouders maken deel uit van het Vlaams Innovatie Samenwerkingsverband  – Consortium Groen Licht Vlaanderen of zijn lid bij Energik vzw.

Dit evenement staat open voor alle geïnteresseerden in duurzame verlichting: van fabrikant, via adviseur, voorschrijver en uitvoerder tot de beslissingsnemers en eindgebruiker. Lokale besturen krijgen dit jaar onze volle aandacht.

Geïnteresseerde standhouders vinden hier de nodige info.